Boğaziçi Üniversitesi'nde Pazartesi günü rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 60 kişilik gruptan aralarında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının üstüne çıkan bir kişinin de bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Öğle saatlerinde 10 kişiden 3'ü emniyetten serbest bırakılırken, 7 kişi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İstanbul Valiliği'nce konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

- Pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık (60) kişilik grup; sloganlar atarak, üniversite rektörü Prof. Dr. Naci İnci'nin makam aracının önünü keserek ilerlemesini engellemiş ve bir şahıs da aracın üzerine çıkmıştır.



Konuyla ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğümüzce yapılan çalışmalarda; makam aracının üzerine çıkan kişinin de aralarında bulunduğu (7) şahıs ile görevli personele mukavemette bulunan (3) şahıs olmak üzere toplam (10) şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı talimatıyla gözaltı işlemi uygulanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.

 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün 2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yıl Açılış Töreni’ne katılmış, Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler için şu ifadeleri kullanılmıştı:

- Salgın döneminde pek çok alanda gereken altyapıya sahip olduğumuzu hep birlikte gördük. Artık belirleyici konuma gelmemiz gereken bir döneme geldik.

- Bazılarının her konuda olduğu gibi yükseköğretim konusunda da yapılanları takdir etmek gibi bir derdi olmadığını üzüntüyle takip ediyoruz.

- Hele hele rektörünün arabasının üstüne çıkıp orada tepinen öğrencilerin olduğu bir Türkiye’yi ben kabullenemiyorum. Böyle öğrenciler bize gerekmez. Rektörünüz aracın içinde, siz önünü kesiyorsunuz ve daha sonra da aracın üzerine çıkıp tepinmeye başlıyorsunuz. Böyle bir öğrenci olamaz.

- Bunlar olsa olsa ancak üniversitelerin içine sızmış teröristlerdir. Gelişmiş ülkeleri geride bıraktığımız bir kapasite var.

- Ülkemizde üniversite eğitimi almak isteyen hiçbir gencimizin maddi kaynak sıkıntısı çekmemesi için eşi benzeri görülmemiş adımlar attık.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan öğrencilere: Parklarda bankların üzerinde yatanlar terörist" desc="Boğaziçi Üniversitesi'nde eylem yapan öğrenciler için 'Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, yurt sorunu protesto edenlere ise 'Parklarda bankların üzerinde sere serpe yatanlar bunlar öğrenci mi? Bunlar aynı Gezi'de olduğu gibi teröristler' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1633436805.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogandan-yuz-yuze-egitim-aciklamasi-6688745/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçili öğrenciler: Terörist ilan edilmekten bıktık" desc="Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Böyle bir öğrenci olamaz. Bunlar olsa olsa üniversitelerin içerisine sızmış teröristlerdir' sözlerine tepki gösterdi. Yürüyüş ve oturma eylemi düzenleyen öğrenciler,' Biz korkmuyoruz, korkmayacağız. Hepimizi terörist ilan etsin, hepimizi gözaltına alsın, Türkiye’nin insanları olarak bıktık' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/05/iecrop/bogazici-sozcu1_16_9_1633454267.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-ogrenciler-terorist-ilan-edilmekten-biktik-6689235/"]