Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör atamasının tartışmaları sürerken; Resmi Gazete'de yayımlanan kararla üniversitede iki fakülte kuruldu.

Kararın ardından Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklamada bulundu.

Prof. Dr. Bulu, "Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı imzalı yeni Boğaziçi kararı" desc="Tüm Türkiye'de protestolara neden olan, Cumhurbaşkanı kararıyla rektör atamasından sonra, yine Cumhurbaşkanı imzasıyla, yine Boğaziçi Üniversitesi'ne Hukuk ve İletişim fakülteleri kurulmasına karar verildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/06/iecrop/ekran-alintisi_16_9_1612584884.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-imzali-yeni-bogazici-karari-6246158/"]