Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin kampüs içerisinde rektörlük binası önüne kurmak istedikleri ‘direniş çadırı’na özel güvenlik birimleri izin vermemiş, ardından çevik kuvvetlerin sert müdahalesiyle 45 öğrenci gözaltına alınmıştı.

Dün akşam İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen öğrencilerden 42’si ifadelerinin ve sağlık kontrollerinin ardından serbest bırakılırken, 3 öğrenci ise savcılığa sevk edildi.

Geceyi nezarethanede geçiren 3 öğrenciden birisi savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 2 öğrenci ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

3. Sulh Ceza Hakimliği’ne getirilen 2 öğrenci, duruşmanın ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öğrencilerin duruşmasını CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu yerinde takip etti.

"GİZLİ YAPILAN YARGILAMALAR"

Duruşmanın kapısının kilitli halde yapılmasına tepki gösteren Tanrıkulu, "Aleni olması gereken ama kapısı kilitli duruşma salonunun önünde, adil ve dürüst olmayan gizli yapılan yargılamaları gecenin bu saatinde takip ediyoruz. Hiç kuşkunuz olmasın, bu berbat ve adaletsiz düzenin 'Adalet Bakanı' olarak anılacaksınız" dedi.



DANS EDEREK KUTLADILAR

Çağlayan’da İstanbul Adliyesi önünde bekleyen öğrenciler, arkadaşlarının serbest bırakılması haberini dans ederek kutladı. Serbest kalan 2 öğrenci “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla karşılandı.

"BİZDEN NE KADAR KORKTUKLARINI BİR KEZ DAHA GÖRDÜK"

Serbest bırakılması sonrası açıklamada bulunan Beliz İ., "Her saldırılarında bizden ne kadar korktuklarını bir kez daha görüyoruz. Dünkü saldırı, hukuksuzlukta yeni bir seviye açtı. Dağılmakta olan öğrencileri 2911 bahanesiyle işkenceyle gözaltına aldılar" dedi. Öğrenciler, tutuklu bulunan 2 öğrenci için de mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

[old_news_related_template title="Boğaziçili 42 öğrenci serbest bırakıldı" desc="Direniş çadırı kurmak isterken polisin sert müdahalesiyle gözaltına alınan 45 Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinden 42'si serbest bırakıldı, 3'ü savcılığa sevk edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/23/iecrop/b5979cdd-4f59-4bda-b5a3-afae19cc8a4b_16_9_1634963040.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-42-ogrenci-serbest-birakildi-6723829/"]