Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, AKP'li Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasına yönelik protesto nöbetlerinin 85'incisini tam kapanma dolayısıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirdi.

Haftalardır Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü'nde rektörlük binasına sırtını dönerek atamayı protesto eden akademisyenler, bu kez eylemlerini bilgisayarları başında gerçekleştirdi.

Çevrimiçi olarak bir araya gelen akademisyenler, rektörlük binası görüntüsünü fon olarak kullanarak, binaya evlerinden sırtlarını döndü.

Öğretim üyelerinin profil isimlerini "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" olarak değiştirdiği görüldü.

[old_news_related_template title="Boğaziçili akademisyenler: Atanmış rektör üniversite tarihinde görülmemiş bir darbe gerçekleştirdi" desc="Rektör Melih Bulu'nun atanmasına yönelik protesto nöbetlerinin ardından ortak basın açıklaması okuyan Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 'Bu hafta atanmış rektör ve ekibi üniversitemizin demokratik işleyişinin teminatı olan senatomuzda sayısal çoğunluğu ele geçirmek için üniversite tarihinde görülmemiş bir darbe gerçekleştirdi. Bu darbe pek çok antidemokratik adımla hazırlandı: Seçilmiş Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü müdürlerinin yerine rektör yardımcıları vekaleten atandı. Yabancı Diller Yüksek Okulu müdürü bileşenlerine danışılmadan değiştirildi' açıklamasında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/22/iecrop/bogazici-sozcu1_16_9_1619106727.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazicili-akademisyenler-atanmis-rektor-universite-tarihinde-gorulmemis-bir-darbe-gerceklestirdi-6390073/"]