Boğaziçili akademisyenler ve öğrenciler, Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına yönelik protestolarını 6. ayında sürdürüyor. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri rektörlüğe sırt dönme eylemlerini gerçekleştirirken, kampüs içerisinde öğrenciler tarafından yürüyüş gerçekleştirildi. Öğrenciler daha sonra Güney Kampüs meydanında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

"MELİH BULU SIKILIP GİDECEĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORDU"

Direnişlerinin 6. ayında açıklamalarda bulunan bir Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi, rektör Melih Bulu’nun “Eylemler 6 aya bitecek” açıklamasını hatırlatarak, “Melih Bulu 6 ayda sıkılıp gideceğimizi düşünüyordu. Ama biz gitmiyoruz. Bu süreçte üniversite senatomuz gasp edildi. Hiçbirimiz kazandığımız okulda okumuyoruz şu anda. Bize ahlaksız dediler ama ben, Katarlı zenginlerin çocuklarına peşkeş çekilen üniversitelerden daha büyük bir ahlaksızlık görmüyorum” diye konuştu.

Öğrenciler, başta rektör Melih Bulu olmak üzere yardımcıları Naci İnci, Fazıl Önder Sönmez, Gürkan Kumbaroğlu’nu istifaya çağırdı.

KAMP KURDULAR

Eylemlerinin 6. ayını kutlayan Boğaziçili öğrenciler Güney Kampüs’teki çimlere çadırlarıyla kamp kurdu ve çeşitli etkinlikler düzenledi.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Boğaziçi sorusuna yanıt: Bu dediğinize katılamıyorum maalesef" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son zamanlarda Türkiye'de özellikle barış akademisyenleri ve Boğaziçi özelinde akademik alanın özerkliği ve özgürlüğüne dair eleştiriler ve endişeler var, siz buna katılıyor musunuz?” sorusuna 'Ben bu dediğinize katılamıyorum maalesef. Türkiye'de şuanda akademik özgürlüğün olmadığı herhangi bir üniversite söz konusu değil' yanıtını verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/02/iecrop/erdogan-depo-4_16_9_1625256782.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-bogazici-sorusuna-yanit-bu-dediginize-katilamiyorum-maalesef-6518748/"]

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi'nde rektör yardımcıları öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı" desc="Boğaziçi Üniversitesi'nde 6 aydır protesto edilen rektör Melih Bulu'nun atadığı rektör yardımcıları, kampüse gelişlerinde öğrencilerin tepkisiyle karşılaştı. Sloganlar ve yuhalamalar eşliğinde rektörlük binasına yürüyen rektör yardımcılarına çok sayıda güvenlik görevlisi eşlik etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/02/iecrop/rektor-iha_16_9_1625247352.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-universitesinde-rektor-yardimcilari-ogrencilerin-tepkisiyle-karsilasti-6518552/"]