Boğaziçi Üniversitesi'nde Prof. Dr. Melih Bulu'nun ‘rektörlük' görevine atanmasıyla başlayan protesto, "terörist" suçlamaları, ev baskınları, gözaltı ve tutuklamalardan sonra biten süreci Boğaziçililer, şarkı ve türküler ile kutladı.

"YİNE KOL KOLA DURACAĞIZ"

Sosyal medyada da gündem olan görevden almanın ardından, Boğaziçililer seçim çağırısı yaptı, "Aylardır, yılladır karşı karşıya kaldığımız tahribatı da dayanışmamızla aşacağız! Üniversiteleri yeniden şekillendirmek, özgürleştirmek, yaşam mücadelemizi sürdürmek için yine kol kola duracağız" paylaşımında bulundu.

"BU DEVİRDE KİMSE SULTAN DEĞİL, HÜKÜMDAR DEĞİL"

Boğaziçi Üniversitesi önünde aylardır nöbet tutan ve üniversitelerine Melih Bulu'nun "kayyum" yöntemiyle atanmasına karşı çıkan akademisyenler "Padişah" şarkısı eşliğinde son kararı kutladı. Bir Boğaziçili de videoyu "Bugünkü nöbet böyle" notu ile paylaştı ve nazar boncuğu emojisi koymayı da ihmal etmedi. Padişah şarkısının sözlerinin bir kısmı ise şöyle:

Bu devirde kimse sultan değil
Hükümdar değil bezirgan değil
Bu kadar güvenme hiç kendine
Kimse şah değil padişah değil

[old_news_related_template title="Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu görevden alındı" desc="Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Melih Bulu, Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile görevden alındı. AKP Sarıyer İlçe Başkanlığı kurucularından olan Melih Bulu, seçimle değil atanarak göreve gelmiş olması nedeniyle uzun süredir protesto ediliyordu. Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne vekaleten üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mehmet Naci İnci atandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/15/iecrop/melih-bulu-foto-dha_16_9_1616580896-880x495-sozcu_16_9_1626313393.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bogazici-universitesi-rektoru-bulu-gorevden-alindi-6539914/"]