Melih Bulu'nun yerine Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Naci İnci'yi, rektörlük binası önünde protesto öğrencilerden 10'u, 5 Ekim'de gözaltına alınmış, öğrencilerden 3'ü emniyetten serbest bırakılmış, 7'si ise dün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

Savcılık tarafından ifadeleri alınan 7 öğrenciden 4'ü, adli kontrol şartıyla doğrudan serbest bırakılırken, 3'ü ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilmişti. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 öğrenciden biri yurt dışı çıkış yasağı şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 2'si ise tutuklandı.

Bunun üzerine öğrenciler saat 12.30’da Güney Kapı’da buluşup basın açıklaması kararı aldı.

ÖĞRENCİLERE YAKA PACA GÖZALTI

Çağrı üzerine toplanan öğrencilere polis Güney Kampüs'ün önünde barikat kurdu. Polis, üniversite dışında toplanan öğrencilere müdahale etti, kampüs içinde bulunan öğrencilerin ise dışarı çıkmalarına izin verilmedi. Polisin müdahalesinde çok sayıda kişi yaka paça gözaltına alındı. Bu sırada bazı öğrencilerin yerde sürüklenerek götürülmeye çalışıldığı görüldü.

GAZETECİLERE ENGELLEME

Üniversite önünde gelişmelere takip eden gazetecileri polis, kalkanlarıyla engellemeye çalıştı. Bu sırada fiziki müdahale ile karşılaşan Halk TV muhabiri Erdinç Yılmaz elinden yaralandı, KRT Muhabiri Hüda Arslan da canlı yayın sırasında polis engellemesiyle karşılaştı.

Üniversite çevresinde polis ablukası devam ediyor.