Önceki gün Halk TV’de İpek Özbey’in sunduğu programa konuk olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, S.O. İsimli şüpheli tarafından yumruklu saldırıya uğramıştı.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Bugün, yakalanarak gözaltına alınan şüpheli S.O., Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülmüştü. Asayiş şubedeki işlemleri tamamlanan şüpheli, Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

TUTUKLANDI

Nöbetçi savcıya ifade veren S.O., tutuklama talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheli S.O., ‘kasten yaralama' suçundan tutuklandı.

“AKSİNİ İDDİA ETMEK, OLAYI ÇARPITMAKTIR”

Kavuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Şahsıma yönelik menfur saldırının failinin, İYİ Partimiz ile hiçbir alakası yoktur. Bu şahıs, ne Partimizin üyesi ne de herhangi bir kademesinde görevlidir. Aksini iddia etmek, olayı çarpıtmak ve gerçekten odaklanılması gereken yerden uzaklaşmaktır” dedi.

"FETÖ'CÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Şüpheli S.O., savcılığa verdiği ifadede, olay günü araç satın almak için ismini Arif olarak bildiği kişiyle görüşmek için Bakırköy'e gittiğini, Arif'i aradığında telefonunu açmadığını bunun üzerine Bakırköy Meydan'da gezinmeye başladığını anlatarak, "Meydanda dolaşırken mağdur Buğra Kavuncu'yu gördüm. Kendisini şahsen tanımamakla birlikte, Ümit Özdağ'ın Buğra Kavuncu'ya yönelik FETÖ'cü olduğu iddialarından dolayı Buğra Kavuncu'ya karşı antipatik bir yaklaşım içerisindeyim. Ben vatanına ve milletine bağlı bir insan olduğumdan Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu düşünerek kendisine doğru yaklaştım ve bir anlık refleks ile elimi kaldırarak mağdura vurdum" dedi.

SUÇLAMAYI KABUL ETTİ

S.O., ifadesinin devamında, "Daha sonra yapmış olduğum olayın şoku içerisinde olay yerinden uzaklaştım. Taksiye binerek ikametim Silivri'ye gittim. Aileme dahi hiçbir şey anlatmadım. Daha sonra kolluk ekipleri ikametime geldi. Ben olay yerinde tek başımaydım. Yanımda başka kimse yoktu. Tamamen anlık bir şekilde mağduru görmem üzerine eylemi gerçekleştirdim. Üzerime atılı suçlamayı anlattığım şekilde kabul ediyorum" ifadelerini kullandı.

KAVUNCU: BİR KİŞİ DEĞİL 3 KİŞİ 

Tutuklama kararının ardından Halk TV’de açıklamalarda bulunan Buğra Kavuncu, “Bu ülkede tetikçi tutmaya ihtiyacınız yok. Bir hazırlıkla, yaptığınız kurguyla, attığınız iftiralarla, verdiğiniz beyanlarla, ufacık bir provokasyonla, bazen okumuşların iftiraları cahillerin şiddetini doğuruyor. Bazen sorumlu siyasetçilerin söylemleri ve iftiraları gene cahillerin şiddetini ortaya çıkarıyor. Sorumluluk sahibi insanların dikkat etmesi lazım" dedi.

Kavuncu, güvenlik kamerası görüntülerinde 3 kişinin görüldüğünü belirterek, 3 kişinin işin içinde olduğunu öne sürdü.

[old_news_related_template title="Buğra Kavuncu'ya saldıran kişi yakalandı " desc="İstanbul Valiliği, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran kişinin sabah saatlerinde Silivri'de yakalandığını açıkladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/resized_78c0e-3adee937bugrakavuncu_16_9_1629529186.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bugra-kavuncuya-saldiran-kisi-yakalandi-6605307/"]