İstanbul’un Ümraniye ilçesinde yer alan Elmalıkent Mahallesi’nde 62 dönümlük alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz Kasım ayında riskli alan ilan edilmişti. CHP’liler, “Depremi gerekçe göstererek yeni rant yaratacaklar” diyerek karara karşı çıkmıştı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Yanlış hesap yargıdan döndü” diyerek Danıştay’ın, Cumhurbaşkanlığı'nın Ümraniye kararını hukuka aykırı bulduğunu duyurdu.

Kaftancıoğlu, “Danıştay Elmalıkent Mahallesi’nde bulunan ve büyük bir bölümü yeşil alan olan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile riskli alan ilan edilen kararı iptal etti” açıklamasında bulundu.

[old_news_related_template title="Marmara Denizi için müsilaj uyarısı: Kanal İstanbul çılgınlığından vazgeçilmelidir" desc="Marmara Denizi’nde yaşanan deniz salyası (müsilaj) sorununa ilişkin önerilerde bulunan TMMOB Çevre Mühendisleri Odası, “Sorun bugünün sorunu değildir. Sorun sadece İstanbul ve Marmara sorunu da değildir. Sanıldığı ya da söylendiği gibi Karadeniz bu sorundan bağımsız değildir. Kanal İstanbul ve çevresinde planlanan yeşil sermayenin gettosu çılgınlığından vazgeçilmelidir” dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/mgsilaj-sozcu_16_9_1623170353.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/marmara-denizi-icin-musilaj-uyarisi-kanal-istanbul-cilginligindan-vazgecilmelidir-6475938/"]