Esenyurt’ta 17 Eylül 2011’de emniyete başvuran Osman Biçer, “Pazara gittim, döndüğümde eşim Güldane Biçer evde yoktu. Lütfen karımı bulun.” dedi. Yapılan araştırmalarda, Güldane Biçer bir türlü bulunamadı. O dönem polise ifade veren bir kişi, Güldane Biçer’in kaybolduğu tarihten 3-4 gün sonra, kocası Osman Biçer’le gördüğünü öne sürdü.

DOSYA RAFTAN İNDİRİLDİ

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, olayın bir televizyon programında yeniden işlenmesi üzerine dosyayı 1 ay önce yeniden ele aldı. Polis ekipleri kayıp başvurusundan sonra eşiyle görüldüğü iddia edilen 32 yaşındaki kadının öldürülmüş olabileceği üzerine çalışma başlattı. O dönem ifade veren K.A.’nın yeninden bilgisine başvuruldu. K.A. aynı ifadeleri tekrarlayınca Osman Biçer, olaydan 10 yıl sonra yeniden Asayiş Şube Müdürlüğü’ne ifadeye çağırıldı.

‘ÇİFTLİK EVİ AYARLADIM’

Emniyette ifadesi alınan şüphelinin, peş peşe gelen sorular üzerine cinayeti itiraf ettiği öğrenildi. Şüpheli kocanın ifadesinde, “Karımın beni aldattığından şüpheleniyordum. Ardından bu durumu öğrenmek için bir plan yaptım. Önce Büyükçekmece’de bir çiftlik evi buldum. Eşime de, 'Bir çiftlikte işi buldum. Oraya taşınacağız' dedim. Sonrasında, çiftlik evine giderken karıma, beni neden aldattığını sordum.” dediği öğrenildi.

CİNAYETİ ANLATTI

Biçer’in iddiasına göre, karısı kendisini aldattığını kabul etti. Ardından “Bir daha yapmayacağım beni affet” dedi.  Bu durum üzerine öfkelendiğini öne süren Osman Biçer’in de “Söyledikleri karşısında çok öfkelendim. Yanımdaki bıçağı çekerek, iki kez boğazına savurdum. Yere düştü. Nefes almıyordu. Yanımda onu gömecek bir şey yoktu. Çiftlik evine giderek, kazma kürek aldım ve cesedi gömdüm” dediği belirtildi.

ELBİSE VE KEMİK PARÇALAR BULUNDU

Bu ifade üzerine polis, Osman Biçer'i karısının cesedini gömdüğü yere götürdü. Yapılan aramalarda, Güldane Biçer’e ait kıyafetler ve içi boş bir cüzdan ve kemik parçaları bulundu. Kemik parçaları incelenmek ve DNA testi için Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

VİCDAN AZABI DUYMUYORUM, ÇOK PİŞMANIM

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye gönderilen Osman Biçer, “Vicdan azabı duymuyorum. Namusumu temizledim Oğlumu çok seviyorum. Pişmanım. Çok pişmanım” dedi.

[old_news_related_template title="Mezar başında itiraf etmişti; mahkemede reddetti" desc="Ümraniye'de 26 Haziran 2020’de kardeşi Hasan Akman’ı  başından silahla vurarak öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Ecevit Akman ve cinayetin azmettiricisi olduğu öne sürülen maktulün eşi sanık Arzu Akman’ın yargılanmasına devam edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/17/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1613556055.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/mezar-basinda-itiraf-etmisti-mahkemede-reddetti-6264974/"]