Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Haziran ayı enflasyon rakamlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Enflasyon haziran ayında aylık yüzde 1.94 arttı, yıllık artış ise 17.53 oldu. Haziran ayı enflasyonun açıklanmasıyla memur ve emeklilerin altı aylık maaş zammı netleşti. Memur ve memur emeklisinin yüzde 5.45 oranında enflasyon farkı alacağı oluştu. SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zam oranının da yüzde 8,45 olması bekleniyor.

TÜİK’e ve hükümete, açıklanan rakamlar üzerinden tepki gösteren Enginyurt, sosyal medya hesabından açıklama yaptığı bir video paylaştı. “Pinokyo” benzetmesinde bulunduğu TÜİK’in açıkladığı yüzde 17.53’lük enflasyonu eleştiren Enginyurt, “Gerçek böyle mi? Markete girdiğinizde, bakkala uğradığınızda enflasyonun yüzde 40 olduğunu, matematikçi olmaya gerek yok, araştırmacı olmaya gerek yok, gözünüzle görüyorsunuz. Yüzde 17 açıklandı ya; işçiye yüzde 8, memura yüzde 5 zam yaptılar. Be Allah’tan korkmazlar! Daha ayın 1’inde elektriğe yüzde 15, doğal gaza yüzde 12, LPG’ye yüzde 16 zam yaptınız” şeklinde konuştu.

“’AÇ KAL’ DİYORSUNUZ”

Her ürüne yüzde 20 zam yapıldığını söyleyen Enginyurt, “Demirin kilosu 3.5 liradan 8 liraya çıkmış, yemin kilosu 75 liradan 180 liraya çıkmış; siz tutmuşsunuz, dalga geçer gibi işçi emeklisine yüzde 8, memur emeklisine yüzde 5… Ne demek istiyorsunuz anlaşıldı: ‘Porsiyonu azalt’ diyorsunuz. Yani, ‘aç kal’ diyorsunuz. Bu millet en kısa zamanda, ilk seçimde sizin porsiyonlarınızı azaltacak ve sizi geldiğiniz gibi gönderecek” ifadelerini kullandı.