Aydın'ın Didim Belediye Başkanı CHP’li A. Deniz Atabay dün gece uğradığı saldırı sonrası SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada bir rant çetesinin hedefi olduğunu söyledi.

Bir restoranda misafirleriyle yemek yediği sırada  tanımadığı kişilerin arkasından beyzbol sopaları ile saldırdığını söyleyen Atabay, olayın daha önce tartışma konusu olan, Didim’de “İkiz Kuleler” olarak adlandırılan ve dün mühürlenen otel ile ilgili olduğunu söyledi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre bir saldırgan olay sonrası gözaltına alındı, diğerleri ise bir araç ile İzmir yönüne kaçtı.



“EVİMİ KURŞULADILAR, KIZIMI KAÇIRMAK İSTEDİLER”

Rant çetesinin kendisini sindirmek, bezdirmek için her yolu denediğini söyleyen Başkan Atabay, “Beş altı yıldır uğraştığımız bir rant çetesi var. İllegal yollarla beni bezdirmeye çalışıyorlar. Daha önce evimi kurşunladılar, çocuğumu kaçırmak istediler. En son taciz tecavüz diye bir olay çıkardılar. O olayda Özışık kardeşlerle birlikte oldukları görüntülerle ortaya çıkmıştı. Rant çetesi onları para ile besliyor, onlar da televizyonlar gazeteleriyle saldırıyordu. Bunlarla uğraşıyoruz” dedi.



“TÜM KADROLARLA BAŞKANIMIZIN YANINDAYIZ”

Olayın duyulmasının ardından Didim’e gelen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır Didim belediyesi önünde açıklamalarda bulundu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay


“OTEL MÜHÜRLENMESİYLE İLİŞKİLİ”

Saldırının yasalara aykırı olarak yapıldığı için daha önce 15 kez mühürlenen, yargı sürecinin tamamlanmasıyla dün belediye zabıtalarınca bir kez daha mühürlenen otelle bağlantılı olduğunu söyleyen CHP’li Başkan, “Tüm işleri illegal olan bir grup Didim’de 'İkiz Kuleler' olarak bilinen kaçak inşaatı yaptı. Defalarca mühürledik. Otele çevirdiler. Otel ruhsatı almaya uygun bir yapı olmadığı için ruhsat alamadılar. Dava açtılar davayı kaybettiler. Biz de mahkeme kararına uyarak dün mühürledik. Akşam misafirlerimle yemek yerken arkamdan saldırdılar” diye konuştu.

YARIN ADLİYEYE SEVK EDİLECEKLER

Öte yandan gözaltına alınan şüpheliler İ.O. (19), Y.C.Ö (19), B.D.( 24), M.O., F.Ö. ve A.S.'nin polisteki işlemlerinin sürdüğü ve ek gözaltı süresi istendiği şüphelilerin işlemlerinin ardından yarın adliyeye sevk edileceği öğrenildi.