CHP Genel Merkezi’nin paylaştığı bir görüntünün altına yazdığı “Nezaket” yorumu hakaret kabul edilerek gözaltına alınıp savcılıkça serbest bırakılan CHP Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, adliye çıkışında açıklamalarda bulundu. Kendisine destek veren Mersin milletvekilleri ve partililerle birlikte açıklama yapan Tuncer, "'Nezaket' demek suç oldu” ifadelerini kullandı.

"NE TELEFON EDİLDİ NE BİR TEBLİGAT VAR"

Mezitli ilçe binasına giderken bir polis aracı tarafından önünün kesilerek durdurulduğunu belirten Tuncer, gözaltına alınma sürecini şöyle anlattı:

*Ben aracımı sağa çektim. Arabayı stop edip derhal araçtan inmemi istedi. Ben de neden olduğunu sordum. Kimliğini alalım dedi. Kimliğimi verdikten sonra aynı adam tekrar, 'araçtan iner misin' dedi. 'Peki' dedim, 'ineyim'. O süreçte aranmam olduğunu söyledi. Dedim ki, 'aranma sebebim ne?' 'Bilmiyoruz' dedi. 'Sizi polis arabasına alalım' dediler. Aracımı orada bıraktırdılar. Beni polis arabasına aldılar. Karakola gittik.

*Bana dediler ki; 'Cumhurbaşkanı’na hakaret etmişsin.' Dedim ki; 'içeriği var mı? Cumhurbaşkanına hakaretim yok.' 'Savcılığa çıkartmak zorundayız' dediler. ‘Buyrun’ dediler. Adli kontrolden sonra görüyorsunuz adliyeye getirdiler. Savcıya İfadeye geldiğimizde dosyanın içine baktığımızda genel merkezimizin paylaşımı istediği videoyu paylaştığımdan dolayı altına sadece ‘Nezaket’ yazdığımdan dolayı benden suç duyurusunda bulunmuşlar ve yakalanma çıkarmışlar. Tabii ki, yakalanma, aranma olabilir. Benim üzüldüğüm konu; Türkiye Cumhuriyeti’nde huzur içinde yaşarken beni bir polis memuru arasa, 'ifadeniz var gelin' dese, evime tebligata gelse.

*Bu süreçte muhtarı aradım. 'Herhangi bir tebligat geldi mi?' Gelmemiş. 'Arama var mı?' Yok. Posta kutusuna baktım herhangi bir beni savcılığa davet eden ne bir mesaj, ne bir telefon, ne bir tebligat var. Ben ailemle yolda giderken o kadar milletin içinde rencide edilmem beni çok üzdü. Yani ben bir kanun kaçakçısı, bir suç örgütü lideriymişim gibi arabayı sağa çektirip arabadan inmemi söyleyip, o kadar insanların esnafın içinde beni rencide etmeleri hiç hoş değildi.

*Biz Türkiye Cumhuriyeti’ni seven bireyleriz. Bu konular hiç hoş değil. Bizi bunlarla yıldıramazlar. Bizi bunlarla bezdiremezler. Biz inanın ülkemizi hep herkesten çok seviyoruz. En yakın zamanda görecekler. Bunun cevabını sandıkta vereceğiz.

“ZORBALIKLARA BOĞUN EĞMİYORUZ”

Yaşanan olayı "vahim" olarak nitelendiren CHP İl Başkanı Adil Aktay da, “Bu yaşadığımız vahim olay Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor. Türkiye’de maalesef 2017 yılı itibarıyla başlayan hukuk devleti adına, demokrasi adına geldiğimiz nokta budur. Türkiye’de ana muhalefet partisinin Mersin’de Mezitli ilçesinin adresi de bellidir, evinin adresi, iş yeri adresi de bellidir. Burada normal bir devlette yapılması gereken tebligat yapılmasıdır. Ama maalesef yapılan yoldan çevirme ve gözaltına alınarak savcılığa ifadeye getirilmesidir. Bu vahim bir olaydır. Bu olay artık Türkiye’de hiç kimsenin hukuk güvencesinin kalmadığının bir göstergesidir. Bu zorbaca hareketi tanımıyoruz” açıklamasında bulundu.

“ERDOĞAN’IN GELİN HANIM KONUŞMASINA YORUM YAPMIŞ”

Öte yandan Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Rize gezisi sırasında çıkan olayların ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Gelin hanım memleketim Rize’ye gitti. Gelin hanıma memleketim Rize’de çok ileriye gitmeden çok iyi bir ders verdiler” şeklindeki sözlerine CHP Genel Merkezi tarafından verilen tepkilere destek olmak amacıyla kendi sosyal medya hesabından “Nezaket” yorumu yapması, Cumhurbaşkanına hakaret kabul edildi.

 

[old_news_related_template title="Atatürk’e hakaret eden imam hakkında Cumhurbaşkanlığı'na önerge" desc="CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Ayasofya Camisi’nde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı programda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden imam Mustafa Demirkan'ı sert bir dille eleştirerek, Diyanet’in bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı’na hitaben Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle soru önergesi verdi. Şahin önergesinde; 'Atatürk’ün kurduğu Diyanet’ten maaş alıp beslenen bu imamlar bu cesareti AKP rejiminden alıyor' ifadelerini kullandı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/08/iecrop/ataturk-sozcu2_16_9_1623161740.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ataturke-hakaret-eden-imam-hakkinda-cumhurbaskanligina-onerge-6475644/"]