Arnavutköy Hadımköy'de önceki akşam evden piknik yapmak için ayrılan Eslem Tuana Y. (15), Efsa Y. (13) kardeşler ile Nazar M. (11) eve dönmeyince aileleri durumu polise bildirdi.

Korku dolu anlar yaşanmasına sebep olan alayda, İstanbul polisi 3 kız çocuğunun bulunması için alarma geçti. Küçük kızların en son Avcılar’da görüldüğü belirlendi. Güvenlik kamera kayıtları izlendi. Çocuklar dün saat 22.00 sıralarında, Avcılar’daki bir lunaparkta bulundu.

GECEYİ SAHİLDE GEÇİRMİŞLER

Herkese derin nefes aldıran olay sonrasında, çocuklar Avcılar Çocuk Büro Amirliği’ne götürülerek ailelerine teslim edilirken küçük kızların geceyi sahilde uyuyarak geçirdikleri ortaya çıktı.

‘DİĞER KARDEŞİMLE İLGİLENİYORLAR’

Neden kaçtıkları merak konusu olan küçük kızlardan birinin “Anne babam diğer kardeşimize daha çok ilgi gösteriyor. Bu yüzden kaçtık” dediği öne sürüldü.

‘KORE’YE GİTMEK İÇİN KAÇTILAR’

Kaybolan çocuklardan birinin annesinin ise çocuklarının ‘K-Pop’ (Kore Pop) hayranı olduğunu ve Kore’ye gitmek için evden kaçtığını söylediği öne sürüldü. Küçük yaşta K-Pop tutkunu olan ve Kore dizileri izledikleri belirtilen çocuklarla ilgili iddia bu akımı merak konusu yaptı.

K-POP NEDİR?

K-Pop Güney Kore’de 90’lı yıllarda başlayan bir akıma dönüşen dans eşliğinde yapılan bir müzik türüdür. Pop, rock, hip hop ve elektronik müziğin karışımı olan K-Pop özellikle Park Jae-Sang’ın Gangnam Style şarkısının internette paylaşılmasıyla büyük çıkış yaptı.

K-Pop uzmanlara göre zaman içerisinde bir alt kültüre dönüştü. İnternette izlenme rekorları kıran BTS (Bangtan Boys) grubunun en büyük temsilcisi olduğu K-Pop’ta renkli kıyafetler, farklı renklere boyanmış saçlar, değişik dans figürleri ile rengarenk sahne ışıkları dikkat çekiyor. Kadın yada erkeklerden oluşan müzik gruplarının oluşturduğu K-Pop daha çok 12-20 yaş arasındaki kesime hitap ediyor.

[old_news_related_template title="Kayıp 3 kız çocuğu aranıyor" desc="İstanbul Hadımköy'de evden piknik yapmak için çıkan 2'si kardeş 3 kız çocuğu kayıplara karıştı. Eslem Tuana Yüksel (15), Efsa Yüksel (13) ve Nazar Memiş (11) 'e dün akşam saatlerinden beri ulaşılamıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/kayip-kizlar-hadimkoy-foto-dha_16_9_1628500944.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kayip-3-kiz-cocugu-araniyor-6583547/"]