Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1428 delegenin oyuyla yeniden AKP Genel Başkanı olarak seçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP'nin yenilenen Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) ile ilk toplantının bugün hemen yapılacağını söyledi.



Erdoğan AKP 7. Büyük Olağan Kongresi'nin tamamlanması ardından yaptığı konuşmada, "Şahsımı bir kez daha genel başkanlık görevine layık gördüğünüz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum... İlk MKYK toplantımızı buradan genel merkezimize dönüp gerçekleştiriyoruz" dedi.



AKP'nin Ankara Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirdiği 7. Olağan Kongresi yine bilindik manzaralara sahne oldu. Lebaleb kongrede corona virüs tedbirleri hiçe sayıldı. Vakaların son zamanda büyük artış göstermesine karşı, tedbirlere uyulmamasına tepki yağdı. Kongreden geriye kalan görüntüler ise "Temizlik Mesafe Maske" kurallarının da hiçe sayıldığını ortaya koydu.



SAĞLIK ÇALIŞANLARI: HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ

Covid-19 pandemisinin başladığı günden bu yana olağanüstü bir çabayla mücadele eden sağlık çalışanları, AKP'nin kongresinden yansıyan görüntülere ateş püskürdü. Sağlık çalışanlarının, salgınla mücadelede çekilen fotoğrafları ile kongre salonunun görüntülerini paylaşanlar tepkilerini dile getirdi.



Hayatını kaybeden sağlıkçıları, intihar eden işyeri sahiplerini ve müzisyenleri, maskesini bir dakika çenesine indirdi diye ceza yiyen vatandaşları, yakınını cenazesiz defneden aileleri, okulları açılmayan çocukları hatırlatan sağlık çalışanlarına vatandaşlarda destek vererek  “Hakkımı helal etmiyorum” etiketiyle mesajlarını paylaştı.


CHP'Lİ VEKİL: KARANTİNAYA ALINSINLAR 

Sağlık Bakanlığının açıkladığı verilere göre Türkiye'nin Avrupa 1., dünyada ise 4. durumda olduğunu ileri süren Adıgüzel, "Aynı sıralamayı nüfusa orantılı olarak yaparsak Hindistan'dan sonra yeni vaka sayısında dünya 2. durumdayız. Bu kadar yoğun vakaya rağmen AKP Ankara'da büyük kongresini yapıyor ve burada hiçbir mesafe ve maske kurallarına uyulmadığını görüyoruz. İki gündür sosyal medyada bu kongreye katılanların Türkiye'nin dört bir tarafından otobüslerde de hiçbir pandemi kurallarına uymadan hınca hınç bir şekilde yol aldığının da resimlerini görüyoruz" dedi.



Sağlık Bakanı'na çağrıda bulunan Adıgüzel, "AKP Kongresi'ne katılan herkesin 15 gün karantinaya tabi tutulması vaka sayıların artmaması için elzemdir. Sayın Erdoğan da dahil hükümet üyelerinin de benzer bir şekilde karantinaya alınması aynı zamanda ekonominin de düzelmesine ve doların düşmesine katkı yapacaktır. Bunun bir örneğini daha önce Berat Albayrak görevden alındığında doların kendiliğinden düşmesi ile görmüştük" ifadelerini kullandı.



[old_news_related_template title="AKP Olağan Kongresi'ndeki sosyal mesafesiz kalabalığa ünlülerden sert tepki" desc="AKP 7. Olağan Kongresi, Ankara Kapalı Spor Salonu'nda başladı. Salona girmeden önce kendisini bekleyen kalabalığı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Kar yağışının tüm mikropları temizlediği anlamlı buluşmada en kalbi duygularla sizleri selamlıyorum' dedi. Ünlü isimler kongredeki kalabalığı sert bir dille eleştirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/kongre.tepki_.sozcu_16_9_1616582318.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/akp-olagan-kongresindeki-sosyal-mesafesiz-kalabaliga-unlulerden-sert-tepki-bu-bize-hakarettir/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan döviz ve altın çağrısı" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 7. Olağan Büyük Kongresi'nde konuştu. Vatandaşlara evlerindeki altın ve dövizi ekonomiye kazandırma çağrısı yapan Erdoğan, 'Battık, bittik' diyenlerin dikkate alınmamasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/resimid_174412401_17441240_16_9_1616573976.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogan-2023-manifestosunu-acikladi-6332116/"]

[old_news_related_template title="AKP kongresinde Berat Albayrak sürprizi" desc="AKP 7. Olağan Kongresi'nde MKYK adayları belli oldu. Oy pusulasında, AKP üst düzey yönetimine getirileceği konuşulan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yer almadı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/24/iecrop/aa_16_9_1616580061.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/berat-albayrak-surprizi-6332335/"]