Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da Vahdettin Köşkü'nden video konferans yöntemiyle katıldığı Kömürhan Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

* Kömürhan Köprüsü, kendi grubunda dünyanın 4. büyük projesi unvanını taşıyor. Bu köprü ile vakitten ve yakıttan tasarruf sağlanacak. Proje, bölgenin kalkınmasına, refahına katkı sağlayacak.

* Yaptığımız yatırımlar, inşa ettiğimiz eserlerle Fırat'ı, kavuşmanın, sevincin, muhabbetin, refahın sembolü haline getirdik, getirmeyi sürdüreceğiz.

Bugüne kadar Malatya'da 8,8 milyar lira, Elazığ'da 6 milyar lira ulaşım yatırımı yaparak bölünmüş yoldan demir yoluna ve hava yoluna kadar her alanda bölgemizin çehresini değiştirdik.

* Ülkemizde sürekli ilkelerden bahsedip hiçbir üretim yapmamayı felsefe haline getirmiş bir zihniyet, varlığını hala sürdürmektedir.

CORONA VİRÜSÜ

* Milletimizin sağlığıyla beraber işini, aşını, geleceğini korumak için devletimizin imkanlarını seferber ettik. Tüm dünyayı esir alan salgın şartlarına rağmen geride bıraktığımız 2020 yılında da hizmet siyasetinden zerre taviz vermedik.

* En geç nisan ayında kendi aşılarımızı da kullanıma hazır hale getirmiş olacağız.

[old_news_related_template title="Dünyada dördüncü sırada... Yarın açılıyor" desc="Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde, stratejik konumda bulunan 660 metre uzunluğundaki Yeni Kömürhan Köprüsü yarın açılacak. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/01/iecrop/detay-kopya-4_16_9_1609497804.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/dunyada-dorduncu-sirada-yarin-aciliyor-6192901/"]