Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile birlikte bayram namazını Lefkoşa'daki Hala Sultan Cami'sinde kıldı. Namaz sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun "Geniş katılımlı bir heyetle geldiniz. Bir kişi dikkatleri çekti. Oğuzhan Asiltürk. Buradan almamız gereken bir mesaj var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

- Oğuzhan Bey, Kıbrıs Barış Harekatı'nın yapıldığı dönemde Erbakan Hocamızın en yakın çalışma arkadaşıydı. Ve o dönemde Barış Harekatı'nda üst düzey görev (İçişleri Bakanı) almış olan siyasilerdendi. Bu ziyareti yaparken biz de Oğuzhan Asiltürk'ü aramıza kafilemize katalım dedik.



TEMEL BEY'İ DE DAVET ETTİK

- Ve bunun yanında hocamızın mahdumunu da (Fatih Erbakan) buraya davet edelim dedik. Aynı şekilde o dönemin koalisyonunda (I. Milliyetçi Cephe Hükümeti / AP-MSP-MHP-CGP) bulunan Temel Bey'i (Temel Karamollaoğlu) de davet ettik. Bu davetleri yaparken birlik ve beraberliği sağlayarak bunları yapalım istedik.

- Demokratik Sol Parti'nin şu anki genel başkanını (Önder Aksakal) da aramıza aldık. Çünkü merhum Ecevit'in o da şu andaki makamında bulunduğu için o da bizimle beraber. Derdimiz bütün bu birlikteliği sağlamak.

SAADET'TEN ASİLTÜRK AÇIKLAMASI

İki gündür çok konuşulan konuyla ilgili paylaşım Saadet Partisi'nin resmi sosyal medya hesabından yapıldı. Paylaşımda Saadet Partisi'nin Yüksek İstişare Kurulu Başkanı olan Oğuzhan Asiltürk’ün anma etkinliklerine de dönemin İçişleri Bakanı sıfatıyla, onur konuğu olarak katıldığını açıkladı. Açıklama şöyle: Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47. yıl dönümü anma etkinliklerine Yüksek İstişare Kurulu Başkanımız Oğuzhan Asiltürk, dönemin İçişleri Bakanı sıfatıyla onur konuğu olarak katıldı. Bu vesileyle Kıbrıs zaferini kutlar, KKTC halkının Kurban Bayramı'nı tebrik ederiz.

Erdoğan'ın diğer açıklamalarından satır başları ise şöyle:

KABİL HAVAALANI'NIN İŞLETİMİNİ ELE ALMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

- Sorunsuz bir dönem insanlığın yaşamı boyunca olmamıştır, olmayacaktır. Bu sorunlar karşısında çözümlerimiz de olacak. Egemen, emperyalist güçler Afganistan'da ilk defa böyle bir sorun üretmiyor. Afgan halkı dirayetiyle, iradesiyle bu emperyal güçlere karşı mücadelesini verdi. Daha sonra bu emperyal güçler tekrar Afganistan'a girdiler ve 20 yıldır oradalar. Biz de Afgan kardeşlerimizin yanında yer aldık.

TALİBAN'IN BAZI RAHATSIZLIKLARI VAR

- Tabii ABD'ye de bazı şartlarımız var. ABD diplomatik olarak yanımızda olacak, lojistik anlamda imkanlarını seferber edecek, mali ve idari noktada da gerekli desteği verecek. Bunlar sağlanabilirse biz Türkiye olarak Kabil Havalimanı'nın işletimini ele almayı düşünüyoruz. Taliban'ın bazı rahatsızlıkları söz konusu. Türkiye'nin Taliban'ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok, onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum.

AZERBAYCAN'IN KKTC'Yİ TANIMASI

Erdoğan, Azerbaycan'ın KKTC'yi tanımasıyla ilgili olarak ise "Bu konuda tereddüt edecek hiçbir şey yok. Bunları İlham Aliyev kardeşim ile de sürekli görüşüyoruz" dedi.


[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada Kurban Bayramı tatili süresini açıkladı. 'Pazartesi günkü yarım günü idari tatil olarak belirledik. Vatandaşlarımız fiilen 16 Temmuz Cuma akşamından 26 Temmuz Pazartesi sabahına kadar sürecek bir tatile kavuşmuş oluyorlar' diyen Erdoğan, bayramda köprülerden geçişlerin de ücretsiz olacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/12/iecrop/erdogan-iha-1_16_9_1626098825.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/cumhurbaskani-erdogan-kabine-toplantisi-sonrasi-aciklamalarda-bulunuyor-6535438/"]