Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

* Değerli il başkanlarımız, kıymetli belediye başkanlarımız, değerli yol arkadaşlarım sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.

* Bugün Türkiye bölgesinde ve dünyada egemenlik haklarını gerçek anlamda kullanabilen az sayıdaki ülkelerden biri.

* İhracatta geçen yılı 170 milyar dolarla kapattık. Bu yıl 200 milyar doların üstüne çıkaracağız.

* Türkiye'nin yıllık ortalama büyüme oranını yüzde 1'in altından aldık, yüzde 5.1 seviyesine getirdik.

* İhracatımızı 36 milyar dolardan aldık, geçtiğimiz yılı 170 milyar dolarla kapattık. Bu yıl inşallah 20 milyar doların üzerine çıkarmış olacağız.

* Merkez Bankası rezervlerimiz şu an itibariyle 109 milyar dolar seviyesindedir. Önümüzdeki, günlerde 115 milyar doların üzerine çıkacak.

"HAVALİMANI SAYIMIZI 26'DAN 56'YA ÇIKARDIK"

* Eğitimde derslik sayımızı 343 binden aldık 620 binin üzerine çıkardık. 22 bin yatak kapasiteli 17 şehir hastanemizle sağlıkta hizmet kalitesini artırdık.

* Düzensiz göçle daha etkin mücadele için 25 geri gönderme merkezi oluşturduk.

*26'dan aldığımız havalimanı sayımızı 19 yılda 56'ya çıkardık. 19 yılda çiftçilerimize 165 milyar lira tutarında destek verdik.

* Gençlik merkezi sayımızı 9’dan 376’ya, spor tesisi sayımızı 1570’ten 3 bin 915’e çıkardık. Yükseköğrenim yurtlarındaki yatak kapasitemiz 182 binden 717 bine ulaştı.

* Yükseköğrenim burs ve kredi tutarını lisans öğrencileri için aylık 45 liradan 650 liraya, yüksek lisans öğrencileri için 90 liradan 1300 liraya, doktora öğrencileri için ise 135 liradan 1950 liraya yükselttik.

"2023'TE KENDİ OTOMOBİLİMİZİ YOLLARDA GÖRECEĞİZ"

* Yerli otomobilimizin üretim süreci planlandığı şekilde yürüyor. İnşallah 2023'te kendi otomobilimizi yollarda göreceğiz.

* Amerika'dan Avrupa'ya, pek çok yerde büyük afetlerin ardından aylarca devletini yanında göremeyen insanların isyanlarının haberlerini hep okuyoruz, ülkemizde ise vatandaşlarımız ilk andan itibaren her anında devletini yanında gördü.

* 'Muhalefet ne der, ne demez' yok. 'Allah ne der', biz buna baktık ve bunu yaptık.

"HER SAHADA OLMALIYIZ"

* Türkiye'yi kendi ülkesinin ve milletin felaketinden medet uman bir zihniyetin eline bırakamayız.

* Böyle bir vebali, böyle bir sorumluluğu üstlenebilecek hiçbir arkadaşımın olmadığına inanıyorum. Bunun için 2023 Haziran'ına kadar gece gündüz çalışmamız gerekiyor.

* Önce kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi güçlendirmeli; buradan aldığımız enerjiyle milletimizin tamamının gönlünü kazanacak şekilde hep sahada olmalıyız.

Ahlat'a yarın gidiyoruz. Malazgirt oralardayız. Ahlat'ta büyükçe bir yeri devlet olarak aldık orayı devletimize kazandırıyoruz. Devlet Bey ile beraber orada törenlerimizi yapacağız.

*Oradan döndükten sonra Doğu Karadeniz'de programlarımızı devam ettireceğiz. Artvin'de durum nedir bunların yerinde görelim istiyoruz.

*Bartın Sinop Kastamonu heyetlerimizle dolaşacağız. Antalya Muğla'yı da dolaşacağız. Sembolik olarak bitirilen evler var belki bu evlerin açılışlarını yapacağız.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli'yi zora sokacak anket" desc="Afganistan'ın büyük bölümünün Taliban'ın hakimiyetine geçmesinin ardından Türkiye’ye akın akın düzensiz göçmenin girmesi ülke gündeminde ilk sıralarda yer alırken MetroPOLL Araştırma, vatandaşlara, “AKP hükümeti Afgan sığınmacılara sınır kapılarını açar ise bu sizin AKP’ye bakışınızı nasıl etkiler?” diye sordu. AKP hükümeti Afgan sığınmacılara sınır kapılarını açarsa seçmenin yüzde 54’ü, AKP’ye olan bakışının olumsuz etkileneceğini söyledi. Bu oran AKP tabanında yüzde 39, MHP tabanında ise yüzde 38 olarak ölçüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/gocmen-iha-1_16_9_1626704724_16_9_1629545297.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devlet-bahceli-ve-cumhurbaskani-erdogani-zora-sokacak-sonuclar-6605946/"]