Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Mersin ziyaretleri kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden gençlerle bir araya gelmişti. Erdoğan'ın ziyaretinden görüntüler bugün yayınlandı.

"SOSYAL MEDYAYLA HİÇ İŞİM YOK"

Bir gencin sosyal medya sorusuna yanıt veren Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Eğer garipsemezseniz inanın, benim bu sosyal medyayla hiç işim yok. Ondan dolayı da çok rahatım. Benim tek derdim var. Bugün benim programım nedir, o programıma sabahtan itibaren dersime çalışmak. Çünkü sosyal medya inanın şu anda toplumumuzun en önemli tahrik unsurudur.

* Ve şu anda eğer toplumda ciddi manada yaralarımız varsa bunun arkasında sosyal medya vardır. Getirisi olumlu değil. Ama götürüsü çok ağır. Bu bakımdan ben diyorum ki biz derslerimize daha çok çalışalım. Oraya daha çok ağırlık verelim. Bu sosyal medya belasından da mümkün oldukça sıyrılalım.

ERDOĞAN'A 'ENDİŞELENMELİ MİYİZ' DİYE SORDU

Bunun üzerine bir gencin, "Sosyal medya yasası gündemde. Biz gençler olarak endişelenmeli miyiz?” sorusuna Erdoğan, “Hiç endişelenmeyin. Çok rahat olun. Bizim sosyal medyayla ilgili attığımız adım özellikle gençliğimizi çok daha huzurlu hale getirmek, çok daha rahat hale getirmek, bundan sonraki süreçte kendisini tamamıyla derslerini vermesini sağlamak" yanıtını verdi.

"İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ YAPACAĞIMIZ NÜKLEER SANTRALLERE ŞİMDİDEN ELEMAN YETİŞTİRİYORUZ"

Nükleer enerji mühendisleriyle ilgili Erdoğan, "13 bin nükleer enerji mühendisini Türkiye olarak kazandık. Bu sayı daha da artacak" açıklamasında bulunarak, "Böylece bizim bundan sonraki ikinci, üçüncü yapacağımız santrallerde de şimdiden elemanlarımızı yetiştirmiş oluyoruz" diye ekledi.

"KRİPTO PARAYA AÇILMA DERDİMİZ YOK"

Bir gencin “Benim sorum, kripto parayla alakalı. Geçtiğimiz günlerde Merkez Bankası, dijital Türk Lirası platformu kurdu. Bu kararla acaba Türkiye kripto paraya mı açılmayı planlıyor? Biz açıkçası, gençler olarak ailelerimize bu konuda cevap veremiyoruz. Sizin bu konudaki fikirlerinizi merak ediyoruz” sorusunu Erdoğan, “Bir defa bizim bu kripto paraya açılma diye bir derdimiz kesinlikle yok. Onlara karşı ayrı bir savaşımız, ayrı bir mücadelemiz var. Onlara da böyle bir prim zaten asla vermeyiz. Vermeyeceğiz de. Biz şu anda bu konuda kendi asli hüviyeti olan paramızla yola devam edeceğiz" diyerek yanıtladı.

BİNALİ YILDIRIM: MAĞDURİYETLERE DE KAPI AÇIYOR

Erdoğan, “Binali bey ne diyorsun?” diyerek bu konuda sözü AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’a bıraktı. Binali Yıldırım ise şunları söyledi:

* Kripto para maalesef mağduriyetlere de kapı açıyor. Dolayısıyla çok ciddi denetime ihtiyaç gösteren bir şey.

* Bir nevi hayali bir geleceğe yönelik satış yapılıyor ve ondan sonra bunun kötü örneklerini gördük, mağdur olanları da gördük.

* İleride takdirinizle bu istismarları, yanlışları önlemek için devlet olarak, hükümet olarak bazı düzenlemeler yapmak gerekebilir. Onunla ilgili çalışmalar başlatıldı.

[old_news_related_template title="Kripto piyasasında yalan haber depremi" desc="Kripto para Litecoin'in ABD'li perakende devi Walmart ile ortaklık yapacağı iddialarının yalan çıkmasının ardından kripto para piyasaları alt üst oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/14/iecrop/shutterstock_783714853_16_9_1631598893.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/kripto-piyasasinda-yalan-haber-depremi-6647890/"]