Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü ve Kurul Başkanvekili İbrahim Kalın başkanlığında toplandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen toplantıda, Türkiye-ABD ilişkileri, Libya'daki son gelişmeler, Doğu Akdeniz, AB ile ilişkiler ve dış politikadaki güncel meseleler etraflıca değerlendirildi. Yeni dönemde Türk-Amerikan ilişkilerinin gündeminde yer alan konular hakkında politika seçenekleri tartışıldı.

"TÜRKİYENİN YAPICI TAVRI KARŞILIK BULMALI"

Toplantıda, Libyada yılsonunda yapılması beklenen seçime kadar görev yapmak üzere belirlenen geçici yönetimden duyulan memnuniyet dile getirilirken, Libya'da kalıcı barış ve istikrarı sağlayacak siyasi çözüm sürecine Türkiye'nin muhtemel katkıları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de barış ve adil paylaşımdan yana olduğu vurgulanarak hak ve çıkarlarını koruma noktasındaki kararlılığı yinelenirken, Türkiye-Yunanistan arasında devam eden istikşafi görüşmelerin seyri de ele alındı.

Türkiye'nin yapıcı tavrının karşılık bulması gerektiği belirtildi. Türkiye-AB ilişkilerinde stratejik öncelikler, ortak vizyon ve çıkarlar doğrultusunda işbirliğini arttıracak somut adımlar atılmasının önemine dikkat çekildi.

Toplantının son bölümünde Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan tarafından 'Türkiye'nin Ulusal Siber Güvenlik Çalışmaları' başlıklı sunum yapıldı. Sunumda, muhtemel siber saldırılara karşı Türkiye'nin savunma kapasitesi ve bu alanda yapılan yenilikler kurul üyeleriyle paylaşıldı. DHA

[old_news_related_template title="Son dakika... Yeni anayasa çağrısı: Tüm siyasi partiler bu süreç içinde yer almalı" desc="Bugün 'birçok güzellikleri takdim etmesi' beklenen Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Konuşmasının büyük bir kısmını yeni anayasa çalışmalarına ayıran Erdoğan, 'Tercihimiz tüm siyasi partilerin bu sürecin içinde yer almasıdır. Bunun için sonuna kadar samimi gayret göstereceğiz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/10/iecrop/aw037533_04_16_9_1612949391.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-yeni-anayasa-cagrisi-tum-siyasi-partiler-bu-surec-icinde-yer-almali-6252600/"]

[old_news_related_template title="Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye ile ilgili skandal sözler" desc="Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, stratejik dış politika hedeflerinin adadaki sözde ‘Türk işgalini’ sona erdirmek olduğunu söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/08/iecrop/micotakis-reuters-1_16_9_1612804564.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/yunanistan-basbakani-micotakisten-turkiye-ile-ilgili-skandal-sozler-6250002/"]