AFAD verilerine göre, Muğla'nın Datça ilçesinin açıklarında deprem oldu. Verilere göre saat 20:08'de olan deprem yerin 7.32 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

4.8 büyüklüğündeki depremle ilgili AFAD'dan yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

KANDİLLİ: DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.0

Öte yandan Kandilli Rasathanesi depremin Akdeniz'de yerin 8.9 kilometre derinliğinde ve 5 büyüklüğünde olduğunu duyurdu. Datça'nın yanı sıra çevre ilçelerde de hissedilen depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Depremle ilgili açıklama yapan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 20.08'de 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Valiliğimizden ve AFAD’dan alınan bilgilere göre olumsuz bir ihbarın ulaşmadığı öğrenilmiştir. İlgili birimlerimizin tarama çalışmaları devam etmektedir. Geçmiş olsun Muğla" dedi.

VALİLİK: OLUMSUZ DURUMLA KARŞILAŞILMAMIŞTIR

Depremin ardından Muğla Valiliği açıklama yaptı. Açıklamada, "Deprem sonrası AFAD ekipleri tarafından alan taraması devam etmekte olup, 20.40 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi olumsuz bir durumla karşılaşılmamıştır. Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Deprem sırasında dışarıda olan taksi şoförü Murat Kaçmaz ise "Son bir haftadır ilçemizde depremler meydana geliyor. Bu gece yine sallandık ben az hissettim ama evdekilerle görüştüm onlar daha fazla hissetmiş. Deprem Ege denizinde olmasına rağmen Datça'dan hissediliyor, bu da bizi tetikte tutuyor" dedi.

BİR DEPREM DAHA

AFAD'ın verilerine göre, Datça açıklarında saat 22:08'de yerin 2.26 kilometre derinliğinde 3.6 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

SON DEPREMLER LİSTESİ

Yaşanan depremlerin saatini ve büyüklüğünü anlık olarak takip etmek mümkün. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) tarafından kaydedilen depremlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

DAKİKA DAKİKA SON DEPREMLER İÇİN TIKLAYINIZ

AFAD SON DEPREMLER

[old_news_related_template title="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan İstanbul için deprem açıklaması" desc="İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'İstanbul özelinde ciddi bir deprem hazırlığı içindeyiz. Şu anda İstanbul'da son bir yılda yaptığımız çalışmalarla 5 bin 599 toplanma alanımız var. Kişi başı toplanma alanı 1.29 metrekareden 3.37 metrekareye çıktı' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/17/iecrop/soylu-depo-1_16_9_1618669697.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/icisleri-bakani-suleyman-soyludan-istanbul-icin-deprem-aciklamasi-6379683/"]