Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından AKP'den ayrılık sürecini ele alan 5 dakikalık bir video yayımladı. Davutoğlu, bu videoyu sosyal medyada gündem olduğu dakikalarda "Yanılmışım" diyerek paylaştı.

Davutoğlu'nun paylaştığı videoda, şu ifadeleri yer aldı:

"Bütün hakları, hukukları yerle bir edeceklerini, ben hukuklarına riayet ederken onların hiçbir hukuk tanımadan beni dolandırıcı ilan edeceklerini, böylesine şatafata, böylesine kibre, böylesine tepeden bakan bir anlayışa geleceklerini bilseydim bu ifadeleri kullanmazdım. Hala insani bir özün onlarda var olduğunu zannettim. Bir takım değerlerin yaşadığını zannettim. Bir gün gelir bu değerlerle bu doğru yolu bulurlar diye düşündüm. Yanılmışım!"

"ALÇAKÇA BİR DOSYA"

Davutoğlu'nun videosunda 'Pelikan dosyası' ile ilgili şu ifadeleri yer aldı:

"Bu Pelikan dosyası bana karşı harekete geçenlerin koordinasyonuyla çıkartıldı. Bunun da doğrudan MKYK ile koordineli yapıldığını biliyoruz. Pelikan dosyasyı diye alçakça bir dosyayı çıkardılar. Öyle bir ah aldılar ki, hiçbiri iflah olmuyor. Hiçbir hukuka riayet etmediler. AK Parti'nin çöküşü yolsuzluklar sebebiyledir. Şatafat sebebiyledir. AK Parti'yi bölen biz değiliz. AK Parti'yi bölen çürümedir."

[old_news_related_template title="Ahmet Davutoğlu: AKP'li belediyelerden insan kaçakçılığı foseptiği saçılıyor, tam bir skandal" desc="AKP’li belediyeler aracılığıyla kamu görevlisi olmayan kişilerin hizmet damgalı pasaport sağlanarak yurt dışına çıkış yapmalarına ilişkin değerlendirmede bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “AK Parti-MHP koalisyon iktidarı memleketi adeta eski demir perde ülkelerine döndürdü. Malatya, Elazığ, Ordu derken, bunların belediyelerinden şimdi de insan kaçakçılığı foseptiği saçıldı her yere. Meğer bunların bu alanda da hayli yaygın bir şebeke ağı kurduklarını yeni yeni fark ediyoruz. Tam bir skandal bu!' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/19/iecrop/davutoglu-depo-1_16_9_1618844645.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ahmet-davutoglu-akpli-belediyelerden-insan-kacakciligi-foseptigi-saciliyor-tam-bir-skandal-6383648/"]

[old_news_related_template title="Ahmet Davutoğlu'ndan Merkez Bankası'nın faiz kararına tepki" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası’nın, politika faizini yüzde 19 seviyesinde sabit tutmasına sert sözlerle tepki gösterdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/15/iecrop/davutoglu-sozcu3_16_9_1618517188.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ahmet-davutoglundan-merkez-bankasinin-faiz-kararina-tepki-6376140/"]