[imza_template desc="Deniz AYHAN,Veli TOPRAK" arry="Deniz AYHAN,Veli TOPRAK">[/imza_template>

MHP’nin 13. Olağan Kurultayı bugün Ankara Spor Salonu’nda “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla yapılıyor MHP için ilklerin kurultayı olma özelliği taşıyan kurultayda Devlet Bahçeli, tek aday olarak 1277 oyla yeniden genel başkan seçildi. Bahçeli bu sonuçla 10'uncu kez genel başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Yönetim Kurulu aday listesi


"TÜRKİYE'Yİ AYAĞINDAN ÇEKİŞTİRİYORLAR"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli kurultayın açılış konuşmasında kurultay delegelerine seslendi. Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

*  Hesap yapmayız çıkar ile, çetele tutmayız heves ile, çünkü biz Cumhur İttifakı'yız. Gönül isterdi ki bu salonun içi de dışı da geçmişte olduğu gibi hınca hınç dolsaydı. Ancak Covid-19 hastalığından dolayı kurultayımıza katılımı mecburen sınırlı tuttuk.

* Kızıl Elma'ya en güzel marşını vurmalı mehter, ya Allah, bismillah, Allahu ekber. Tam 52 yıldır siyaset sahnesindeyiz. Milli gönüllerdeyiz. Üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapmadık. Hele hak namına haksızlığa tapmadık. Yeri geldi iftiralarla boğuştuk, yeri geldi ihanetlerle boğulmak istendik. Şikayet etmedik sırtımızdaki yüklerden.

* Türkiye’yi faka bastırmak, tuzağa düşürmek için çırpınan hasis ve hamiyet yoksunu çevreleri ibretle takip ediyorsunuz. Geceleri hesap, gündüzleri hüsran; geçmişleri hezimet, gelecekleri heyula ne kadar müfrit ve münafık varsa alayı bir olmuş, bir araya gelmiş Türkiye’nin ayağından çekiştiriyor, önüne bariyer dikiyor.

* Sanıyorlar ki, tezgâhlarına akıl/sır ermeyecek. Sanıyorlar ki, kumpaslarına güç/takat yetmeyecek. Türkiye’nin karşısında hizalanmak muhalefet değildir. Millet başka bir şey zillet başka bir şeydir.

* Türkiye’yi uçuruma çekmenin adı demokrasi değildir. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırı ve suikastın adı özgürlük değildir, insanlık değildir, insan hakları hiç değildir.

* Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, yakılan ağaçları yakanlarla tekraren dikmek, bölücü milletvekillerinin TBMM’ne gelen fezlekelerinin önüne arkasına bakalım demek siyaset değildir, adamlık değildir.

* Neyine bakacaksınız fezlekelerin, önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında da devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. Fakat gözleri var görmüyor, kulakları var duymuyor, dilleri var söylemiyor.

Fotoğraflar: Zekeriya ALBAYRAK-Yavuz ALATAN / “İstiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak” sloganıyla yapılan kongrede Covid-19 tedbirleri sıkı tutuldu


İYİ PARTİ MELANET BİR PROJEDİR

* HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan, siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir.

* Kaldı ki, İP’in Başkanı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken; etle tırnak gibi demiş, aynı zamanda kader birlikteliği olduğunu söylemiş, kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu çok açık itiraf ve teyit etmiştir. Dediğimiz de, diyeceğimiz de aynısıyla işte budur.

* Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Hedefler manzumesi nelerden ibarettir? Doğrudur, Cumhur İttifakı kader birlikteliğidir, milli birlikteliktir, dürüst birlikteliktir; zalimlere, canilere, terör örgütlerine, ekonomik tetikçilere, küresel emperyalizme karşı tek ses, tek nefes, tek bilek, tek yürekle duruş gösteren cumhurun ruh kökü, duruş özüdür.

* Cumhur İttifakı’nı arayan Pensilvanya’da değil, Kandil’de değil, muhasım çevrelerin kapılarında değil, başkent Ankara’da, dünyaya Türkçe bakan iradenin sağlam ahlakında bulacaktır. Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. 2023’de Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır.

Foto SÖZCÜ / 1277 oy alan Devlet Bahçeli yeniden Genel Başkan seçildi.


"ARTIK PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ YOKTUR"

* Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2023 ve takip eden 10 yılı kapsayan stratejik hedeflerinin ilki Türk tipi başkanlık modeline sahip çıkmaktır. Buna karşılık güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem teklifleri beyhudedir. Eskiye kıvrılıştır. Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını dile getiren terörist Selahattin Demirtaş'tır. Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur.

* Papa’nın, Irak’ın kuzeyini ziyareti anısına bastırılan değersiz pulda sözde Kürdistan haritasının resmedilmesi alçaklıktır, adiliktir, ahlaksızlıktır, organize bir senaryonun parçasıdır. Türk milleti bu kanlı ve hain senaryoya, bölücülüğe ve bölünmeye asla izin vermeyecektir.

* Terörist sevk ve hazırlık merkezi olan HDP, ayranımızı kabartmasın. HDP, PKK’dır, cinayettir, bölücülüktür, masumlara, çocuklara, gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır.

"HDP'YE AÇILAN KAPATMA DAVASI MİLLETİN YÜREĞİNE SU SERPMİŞTİR"

* HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. HDP’yle ittifak kurmak, terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak, bilakis hıyanete ortak edecektir.

* CHP seçimini yapmalıdır; sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır? Karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir; FETÖ ve PKK’yla kol kola yürümeye devam mı edecektir? Tamam mı diyecektir?

* HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, millete, adalete ve gelecek nesillere namus görevidir.

* Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılma istemiyle hazırladığı iddianameyi dün itibariyle Anayasa Mahkemesi’ne göndermesi hakkın, hukukun ve adaletin sesidir ve bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir.

Fotoğraflar: Zekeriya ALBAYRAK-Yavuz ALATAN / Kurultay Devlet Bahçeli'nin konuşmasıyla başladı


İLKLERİN KURULTAYI:

MHP tarihi boyunca ilk defa bu dönemde 81 il başkanlığı il kongresini tamamladı ve Türkiye’deki bütün iller üst kurulda temsil ediliyor. Genel merkez delegesi olmayan ve temsil edilmeyen il bulunmuyor. Bu noktaya 920 ilçe 81 il kongresi yapılarak gelindi. Bu da bir ilk oldu.

Fotoğraflar: Zekeriya ALBAYRAK-Yavuz ALATAN


SEMİH YALÇIN REKORU

Divan Başkanlığı konusunda da bir ilk yaşandı. Teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın üst üste üç defa Divan başkanı olarak görevlendirilerek bir ilke imza attı.

BAHÇELİ 10'UNCU KEZ GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURDU

19 Nisan 1987'de MÇP Büyük Kurultayı'nda parti yönetimine seçilerek Genel Sekreter olan Devlet Bahçeli, 6 Temmuz 1997 tarihli 5'inci Olağanüstü Kurultay'da MHP Genel Başkanlığı görevini ilk kez üstlenmişti.

23 Kasım 1997'de yapılan 5. Olağan Kurultay'da tekrar Genel Başkan seçilen Bahçeli, ardından sırasıyla 5 Kasım 2000, 12 Ekim 2003, 19 Kasım 2006, 8 Kasım 2009, 4 Kasım 2012, 21 Mart 2015 ve 18 Mart 2018 tarihlerindeki kurultaylarda delegelerin oylarıyla Genel Başkan oldu. Bahçeli, 13. Büyük Kurultay'da 1277 oyla yeniden genel başkan seçildi ve onuncu kez başkanlık koltuğuna oturmuş oldu.