AKP’lilerin Twitter’da “Erdoğan’ın yanındayız” etiketiyle başlattığı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek kampanyasına çok sayıda vali de katıldı. Trabzon’dan Osmaniye’ye, Bayburt’tan Sivas’a kadar birçok vali, açılan hastagi sayfasında paylaştı. İşte, kişisel resmi hesaplarında “Erdoğan’ın yanındayız” paylaşımı yapan valilerden bazıları:



- Bayburt Valisi Cüneyt Epçim: Türkiye’yi yıllarca geriye götürenlere inat, şahlanış çağını başlatan, “70 cent’e muhtaç” ülkeyi, geleceğe güvenle bakan bir Türkiye haline getiren, darbelere, kalkışmalara karşı vakur duruşunu koruyan, her daim, zalime düşman, mazluma umut olan liderimiz Erdoğan’ın yanındayız.

Trabzon Valisi Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la Ahlat’taki Selçuklu Meydan Mezarlığı’nda çekilmiş fotoğrafını paylaşıp “Dün, bugün, yarın ve her daim...” dedi.


- Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu: Dün, bugün, yarın ve her daim Erdoğan’ın yanındayız.

- Düzce Valisi Erdinç Yılmaz: Başaramayacaksınız! Hep birlikte büyük Türk Milleti var.

- Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu: Devletimizin başı, Cumhurbaşkanımız ve millet iradesinin temsilcisi.

Giresun Valisi Enver Ünlü: Milletin iradesinden yana.

- Kocaeli Valisi Seddar Yavuz: Küresel güç Türkiye için.

- Sivas Valisi Salih Ayhan: Dün de bugün de yarın da Erdoğan’ın yanındayız.

- Erzincan Valisi Mehmet Makas: Devlet reisimizin yanındayız.

- Giresun Valisi Enver Ünlü: Milletin iradesinden yana Erdoğan’ın yanındayız.

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı karşılama fotoğrafını paylaşıp altına "Reis…" yazdı.


- Ordu Valisi Tuncay Sonel: Reis… #ErdoğanınYanındayız

- Amasya Valisi Mustafa Masatlı: Büyük ve Güçlü Türkiye yolunda Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın yanındayız.

- Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz: Başaramayacaksınız! Hep birlikte büyük Türk Milleti var.  Erdoğan’ın yanındayız.

SİYASETE ALET OLMAYIN DEVLETİN VALİSİ OLUN


Valilerin, Erdoğan’a destek paylaşımların altına çok sayıda vatandaş da “Siyasete alet olmayın, devletin valisi olun” diye tepki mesajları yazdı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun  paylaşımına vatandaşlardan gelen bazı tepkiler şöyle:

‘BİAT YARIŞINA GİRDİLER’

- Eskiden valilerin bir ağırlığı vardı. Şimdi valiler biat yarışına girmiş, AKP il başkanlarından talimat alıyorlar. Çok yazık.

- Tarafsızlık Madde 7: Devlet memurları siyasi partiye üye olamazlar, herhangi bir siyasi parti, kişi veya zümrenin yararını veya zararını hedef tutan bir davranışta bulunamazlar. Hiçbir şekilde siyasi ve ideolojik amaçlı beyanda ve eylemde bulunamazlar ve bu eylemlere katılamazlar.

‘HALKIN VALİSİSİNİZ’

- Valiler siyaseten davranmaz, siyaseten konuşmaz, siyasi duruşunu belirtmez, sadece makamı ve mevkiini, gereği gibi hukuk çerçevesinde yönetir. Hangi şehirde görevli ise o şehrin tüm halkının valisidir. Emekli olana kadar böyledir. Emekli olduğu zaman dilediği şekilde özgürce yaşar.

- Başkan, vali siyaset yapıyor. Diyanet siyaset yapıyor, adalet siyaset yapıyor. Herkes taraf olmuş, buradan bir demokrasi çıkmaz.

“Militan deyince de kızmayın be kardeşim”


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun paylaşıma bir tepki de CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’dan geldi. Torun, Ustaoğlu’nun bu paylaşımına “Şahsımın valisi!” sözleriyle tepki gösterdi. Torun, “Tarafsız olması gereken devlet pozisyonlarının siyaset yapmasında beis görmüyorlar, onu anladık da, militan deyince de kızmayın be kardeşim!” ifadelerini kullandı.

Seyit Torun


Geçen haftalarda Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’deki valilerimize, kaymakamlarımıza militan” demesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, dava açılması çağrısında bulunmuştu.