Dışişleri Bakanlığı, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın kaleme aldığı makalenin ardından İngiliz basınında yer alan 'Türkiye'de mülteci merkezi kurulması' yönündeki haberlere ilişkin açıklamada bulundu.

"KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİLDİR"

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi;

*Birleşik Krallık basınında yer alan Afgan mülteciler için Türkiye’de iltica başvuru merkezi kurulması konusunda plan yapıldığı yönündeki haberler gerçeği yansıtmamaktadır.

*Bugüne kadar hiçbir ülkeden tarafımıza iletilmiş bu yönde resmi bir talep bulunmamaktadır. Bu yönde bir talep iletilse dahi, bunu kabul etmemiz mümkün değildir.

CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı bu açıklamaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çok sert açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, "Millet İttifakı karşı çıkmasa ülke çıkarlarını korumak aklınızdan dahi geçmiyor. Biz sesimizi çıkarıyoruz, yarım saat sonra siz uyanıyorsunuz. Antetli A4 Bakanlığı'na dönüştünüz. Yüzlerce yıllık hariciye geleneğimize yazık"

[old_news_related_template title="İngiltere, Türkiye'deki 'Afgan mülteci' planını açıkladı, siyasetçilerden tepki yağdı" desc="İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın 'Pakistan ve Türkiye gibi ülkelerde Afgan mülteciler için merkezler kurma planı' yaptıklarını açıklamasına muhalefetten tepki yağdı. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun bu konuda iktidara yaptığı uyarıları hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 'Hepiniz yalancısınız. Kılıçdaroğlu ilk günden bu yana doğruları söylüyor. Türkiye, AKP tarafından dünyanın mülteci kampı yapılmak isteniyor” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/22/iecrop/multeci-iha-1_16_9_1629660897.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ingiltere-turkiyedeki-afgan-multeci-planini-acikladi-siyasetcilerden-tepki-yagdi-6608056/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken mülteci açıklaması" desc="Mülteci ve sığınmacı sorununa değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Ülkemizdeki mültecilere, sığınmacılara karşı ırkçılık yapmadan yaklaşmalıyız. Çabamız; sığınmacıların, ülkelerinden ayrılmalarına neden olan koşulları ortadan kaldırmaya dönük olmalıdır. Onları davullarla, zurnalarla ülkelerine uğurlayacağımız günleri hep birlikte kurmalı ve inşa etmeliyiz. İnanın bunu mutlaka ama mutlaka başaracağız” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/21/iecrop/toren-1_16_9_1629575578.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kilicdaroglundan-dikkat-ceken-multeci-aciklamasi-6606579/"]