Dışişleri Bakanlığı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir okulun önünde gerçekleştirilen ve 35 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyla açıklama yaptı.

Taziye dileklerinin iletildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı.

*Afganistan’ın başkenti Kabil’in Daşt-i Barçi bölgesinde bugün (8 Mayıs) iftar zamanı bomba yüklü bir araçla bir okulun önünde gerçekleştirilen terör eyleminde aralarında öğrencilerin de bulunduğu en az 30 sivilin hayatını kaybettiği ve 50’nin üzerinde kişinin yaralandığı büyük bir üzüntüyle öğrenilmiştir.

*Mübarek Kadir Gecesi’nde bu insanlık dışı terör saldırısını şiddetle kınıyor, faillerini lanetliyor ve adalet önünde hesap vermelerini temenni ediyoruz. Bu menfur saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa, dost ve kardeş Afgan halkına ve hükümetine içten taziyelerimizi sunuyoruz.

[old_news_related_template title="Ülke patlamayla sarsıldı! 30 ölü, çok sayıda yaralı" desc="Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısındaki bir okulun yakınlarında meydana gelen patlama sonucu 30 kişi hayatını kaybetti, 54 kişi yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/08/iecrop/patlama-iha_16_9_1620490416.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ulke-patlamayla-sarsildi-30-olu-cok-sayida-yarali-6420960/"]