Ankara’da yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan’ın, kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ettiği 2 kişi hakkında suç duyurusunda bulunması ve şüphelilerin serbest bırakılmasının ardından intihar etmesi yankı uyandırdı.

"EDA NUR İÇİN ADALET"

“EdaNur İçin Adalet” etiketi sosyal medyada gündem olurken, siyasetçiler de bu çağrıya destek verdi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, "Evlatlarımızı korumayan, intihara sürükleyen; suçluları ve güçlüleri koruyan bu adaletsiz düzeni değiştirmek zorundayız. Eda Nur evladımıza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabır diliyorum. Hakkın yerde kalmayacak güzel kızım" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın ise, "Ülkenin başkentinde bir genç kızımız tecavüze uğruyor. Tecavüzcüler göz altına alınıp serbest bırakılıyor ve aynı alçaklığı tekrarlıyor. Çaresiz genç kız intihar ediyor. Ülkeyi yönetenler ve adaleti sağlayanlar daha neyi bekliyor? Alçaklar için kopsun kıyamet!" dedi.

[old_news_related_template title="Eda'nın son mesajı 'Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık' oldu" desc="Başkent’te yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, annesine gönderdiği mesajın ardından yaşamına son verdi. Genç kızın yaşamına son vermeden bir gün önce, kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ettiği 2 kişi hakkında karakolda suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/08/iecrop/eda-nur_16_9_1628432968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/edanin-son-mesaji-anne-kucuk-kizin-bazi-seylere-dayanamiyor-artik-oldu-6582418/"]