Babasını küçük yaşta kaybeden ve sevgi evinde büyüyen Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos gecesi sabaha karşı ablası Güler Kaplan'ın erkek arkadaşının Çankaya Alacaatlı Mahallesi'nde 15'inci kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi.

İntihardan önce cep telefonundan annesine "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen" mesajını gönderen Eda Nur, Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

CİNSEL SALDIRI ŞİKAYETİ

Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, intiharından 1 hafta önce 31 Temmuz'da da polise başvurarak, Mehmet A. ve Yusuf G.'nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Eda Nur Kaplan'ın, sosyal medyada tanıştıkları Yusuf G. ile akşam eğlence mekanında buluştuklarını, yanlarında ablası ve kendisini 'Tayfur' olarak tanıtan Mehmet A.'nın da bulunduğunu söylediği öğrenildi.

Eda Nur Kaplan'ın, burada bir süre içki içtikten sonra başka bir mekana gittiklerini, burada ablası tuvalete gittiği sırada Yusuf'un kendisini eve bırakma bahanesiyle mekandan çıkardığını ve otele götürdüğünü belirttiği öğrenildi.

Eda Nur Kaplan'ın, burada önce Yusuf G. sonra da Mehmet A.'nın isteği dışında kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ederek şikayette bulunduğu belirlendi.

DİĞER ŞÜPHELİ DE GÖZALTINDA

Şikayet üzerine Mehmet A.'nın gözaltına alındığı ancak Eda Nur Kaplan'da darp ve zorlama olmadığı yönündeki doktor raporu üzerine delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi.

Eda Nur'un şikayeti üzerine başlatılan cinsel saldırı soruşturmasında aranan Yusuf G. de bugün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

Yusuf G. 'nitelikli cinsel saldırı suçu'ndan tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Eda Nur Kaplan'ı evine bırakan taksici yaşananları anlattı" desc="Ankara’da cinsel saldırıya uğradığı iddiasıyla şikayetçi olduktan sonra bir binanın 15’inci katından atlayarak hayatına son veren Eda Nur Kaplan’ı tecavüze uğradığı günün sabahı kaldığı otelden alıp Keçiören’deki evine bırakan taksici, yaşananları anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/10/iecrop/eda-nur-kaplan_16_9_1628600130.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/eda-nur-kaplani-evine-birakan-taksici-yasananlari-anlatti-6585745/"]

[old_news_related_template title="Eda'nın son mesajı 'Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık' oldu" desc="Başkent’te yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, annesine gönderdiği mesajın ardından yaşamına son verdi. Genç kızın yaşamına son vermeden bir gün önce, kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını iddia ettiği 2 kişi hakkında karakolda suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/08/iecrop/eda-nur_16_9_1628432968.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/edanin-son-mesaji-anne-kucuk-kizin-bazi-seylere-dayanamiyor-artik-oldu-6582418/"]

[old_news_related_template title="İntihar eden 18 yaşındaki Eda Nur'un ifadesi ortaya çıktı" desc="Ankara'da cinsel saldırıya uğradığını belirterek suç duyurusunda bulunduktan bir hafta sonra intihar eden Eda Nur Kaplan'ın ifadesi ortaya çıktı. 18 yaşındaki kızın; Yusuf G. ile Mehmet A.'nın bir otelde rızası olmadan zorla kendisiyle cinsel ilişkiye girdiklerini, yarı baygın olduğu için karşı koyamadığını söylediği öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/aw388953_06_16_9_1628507567.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/intihar-eden-18-yasindaki-eda-nurun-ifadesi-ortaya-cikti-6583758/"]

[old_news_related_template title="Bakanlıktan Eda Nur Kaplan açıklaması" desc="Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle şikayetçi olduktan sonra geride bir not bırakarak hayatına son veren Eda Nur Kaplan'ın ölümüyle ilgili kamu davası açılması halinde de davaya müdahil olacağını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/09/iecrop/edanur-foto-twitter_16_9_1628500069.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/bakanliktan-eda-nur-kaplan-aciklamasi-6583502/"]