Eğitim sendikaları Türkiye genelinde eş zamanlı olarak düzenlediği eylemde "Yüz yüze eğitim için herkese düzenli aşı ve test" çağrısında bulundu.

Yağmurlu havada İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan eğitimciler, "Ölüyoruz! Aşı nerede?" yazılı çelenk getirdi.



Güvenlik güçlerinin engeliyle karşılaşan öğretmenlerin müdahaleye rağmen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne çelengi bıraktığı belirtildi.



Yurt genelinde eş zamanlı olarak basın açıklaması okuyan eğitimciler, "Yüz yüze eğitim ertelensin, tüm tedbirler alınsın, aşı yaygınlaşsın" taleplerinde bulundu.



[old_news_related_template title="Okulda saldırıya uğrayan öğretmen için eylem düzenlediler" desc="Sınıfta ders verdiği sırada bir öğrencisinin saldırısına uğrayarak darp edilen öğretmen Yeşim Aker Kama için eğitimciler Urla'da eylem düzenledi. 'Öğretmene kalkan eller kırılsın' sloganları atan eğitimciler, şiddetin son bulması için gerekli önlemlerin alınmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/07/iecrop/ogretmen-sozcu1_16_9_1617820662.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/okulda-saldiriya-ugrayan-ogretmen-icin-eylem-duzenlediler-6359892/"]

[old_news_related_template title="Eğitimcilerden çağrı: Öğretmenler virüse yakalandı, yüz yüze eğitime ara verin!" desc="Bursa'da eğitim kurumlarındaki vaka sayısındaki hızlı artış eğitimcileri tedirgin ediyor. Eğitim İş Sendikası, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde 'Öğretmenler aşısız. Okullar öğretmensiz kaldı' pankartı açarak, aşılama tamamlanıncaya kadar yüz yüze eğitime ara verilmesini istedi. Sendika ayrıca, Bursa'da şu an itibariyle Covid-19 pozitif olan ve tedavi süreci devam eden öğretmen sayısının 150'ye yaklaştığını, 5 bine yakın öğrencinin uzaktan eğitime dönmek zorunda kaldığını belirtti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/04/07/iecrop/ogretmen-sozcu1_16_9_1617814149.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/egitimcilerden-cagri-ogretmenler-viruse-yakalandi-yuz-yuze-egitime-ara-verin-6359696/"]