Erbakan, covid-19 aşısı ve zorunlu PCR testi açıklamalarının farklı kesimler ile e sosyal medyada eksik ve yanlış değerlendirildiğini belirterek, yeni açıklamalarda bulundu.

TOPLUM BAĞIŞIKLIĞI EN ETKİLİ YOL

Zorunlu aşıya karşı olduklarını ve zorunlu PCR testinin anayasaya aykırı olduğunu yineleyen Erbakan, şunları söyledi:

* 15 Eylül Çarşamba günü Genel Merkezimizde kıymetli bilim adamlarımız ile birlikte düzenlediğimiz toplantımızda ve 17 Eylül Cuma günü Kayseri’deki basın toplantımızda söylediklerimizin tamamının arkasındayız.

* Ancak maalesef açıklamalarımız asıl mecrasından farklı şekilde basına ve sosyal medyaya yansıtılmaktadır.

* İçinde bulunduğumuz süreçte tüm bilimsel veriler ve araştırmalara göre aşılamaya zaten gerek yoktur. Toplum bağışıklığının oluşması virüsten kurtulmak için en etkili yoldur.

MRNA AŞILARINI SON DERECE RİSKLİ

* Elbette aşı, ilaç ve tıp bilimine karşı değiliz, ancak gereksiz aşılanma taraftarı da değiliz. mRNA aşılarını son derece riskli görüyoruz ve halkımıza, hele hele çocuklarımıza uygulanmasını asla doğru bulmuyoruz.

* Türk aşısı dahil olmak üzere, faz ve ruhsat aşamaları bitmemiş hiçbir aşının uygulanmasını da doğru bulmuyoruz.

* Ancak bir kimse işinden ekmeğinden olmakla karşı karşıya kalıp, mecburen bir aşı olmak durumundaysa veya aşı olmadan eğitimine devam edemediği için aşı olmaya mecbur kalıyorsa; bu durumda mRNA aşılarını değil, ‘ehven-i şer’ olarak inaktif, geleneksel aşıları tercih etmelidir görüşündeyiz.

KANITLANMAMIŞ HİÇBİR AŞI UYGULANMAMALIDIR

* Kendimiz açısından da ileride mutlaka aşı olmak durumunda kalırsak, tercihimiz yabancı menşeili mRNA aşıları değil, inaktif geleneksel ve Türkiye’de üretilen Turkovac aşısı olur dedik.

* Ancak Turkovac olsa bile, bu aşı da faz çalışmaları tamamlanmış, güvenliği ispatlanmış, ruhsatını almış olmalıdır.

* Gerekli prosedürleri geçmemiş olsa bile Turkovac aşısını yaptırmak uygundur, riski yoktur denilemez ve zaten böyle bir şey de söylemedik.

* Bizim için faz aşamalarını tamamlamamış, ruhsatsız ve lisanssız tüm aşılar aynıdır. Her zaman söylediğimiz gibi ruhsatsız bu sıvıların tamamı bilimsel olarak ‘aşı değil, aşı adayıdır.

[old_news_related_template title="Fatih Erbakan'dan 'zorunlu PCR' hamlesi" desc="Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, PCR testi zorunluluğu için Danıştay'a resmi başvuru yaptıklarını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/17/iecrop/detay-kopya-7_16_9_1631883414.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/fatih-erbakandan-zorunlu-pcr-hamlesi-6654896/"]