Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmeye ilişkin Telegram hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Erdoğan, görüşmeyle ilgili şu ifadeleri kullandı;

*Görüşmemizde ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel meseleleri değerlendirdik. Özellikle Dağlık Karabağ'da tesis edilen ateşkesin korunması için ortak çaba sarf edilmesi gerektiğini ve Ağdam'daki Ortak Merkezin ateşkesin gözetilmesi görevini başarıyla icra ettiğini Sayın Putin'e ifade ettim.

*Görüşmemizde Suriye meselesini en kısa sürede çözüme kavuşturmanın ortak menfaatimize olduğunu vurgularken, Libya'da da barış ve istikrar için oluşan fırsatın heba edilmemesi gerektiğine dikkat çektim.

ÇAVUŞOĞLU DA LAVROVLA GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin’in bugünkü telefon görüşmesinde ele alınan konuların takibi hakkında görüşüldüğü kaydedildi.

[old_news_related_template title="Son dakika... Erdoğan duyurdu: Yasaklar kademeli olarak kalkacak" desc="Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Dört gruba ayırarak Mart ayı başı itibariyle kademeli normalleşme sürecini başlatıyoruz' dedi. Erdoğan, kafe, restoran ve küçük esnafla ilgili yol haritasının da önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/17/iecrop/sokaga-cikma-yasagi-dha1_16621669_16_9_1613582066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-erdogan-duyurdu-yasaklar-asamali-olarak-kalkacak-6265758/"]

[old_news_related_template title="Putin'in 17 yaşındaki kızı olduğu iddia edilmişti: İlk kez konuştu" desc="Özel yaşantısını uluslararası kamuoyundan gizleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 2000'lerin başında birlikte olduğu Svetlana Krivonogikh'ten bir kız çocuğu olduğu iddia edildi. 17 yaşındaki Luiza bir anda gündem oldu. Luiza iddialar hakkında ilk kez konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/18/iecrop/putin-tass_16_9_1613626253.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/putinin-17-yasindaki-kizi-oldugu-iddia-edilmisti-ilk-kez-konustu-6266232/"]