Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Interpol 89. Genel Kurul Toplantısı'na video mesaj gönderdi. Interpol'ün 194 üyesiyle dünyanın en büyük organizasyonlarından biri olduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

5 MİLYON SIĞINMACIYA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ


- PKK terör örgütüne karşı 40 yılı bulan mücadelemize, bölgemizdeki istikrarsızlıklar sebebiyle yeni tehditler eklenmiştir. Türkiye özellikle komşularımız Suriye ve Irak'taki çatışmalardan en fazla etkilenen ülkelerden biri olmuştur. Hali hazırda çeşitli nedenlerle ülkelerinden göçe zorlanan 3.6 milyonu Suriyeli olmak üzere toplam 5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. DEAŞ'tan FETÖ'ye, PKK PYD'den diğer eli kanlı yapılara kadar terörün, terörizmin her çeşidi ile yoğun ve kararlı bir mücadelenin içindeyiz.

DEAŞ'I HEZİMETE UĞRATAN TEK ÜLKEYİZ

- Balkanlardan Kuzey Afrika'ya, Kafkaslardan Asya'ya uzanan geniş bir coğrafyada vuku bulan her gelişmeden doğrudan etkileniyoruz. Bu güvenlik sınamaları karşısında bir taraftan vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü garanti altına alırken, diğer taraftan da uluslararası güvenliğe katkıda bulunuyoruz. DEAŞ'a karşı göğüs göğüse mücadele eden ve bu örgütü hezimete uğratan tek ülkeyiz.

- Yabancı terörist savaşçılar konusunda kaynak ülkelere temin ettiğimiz istihbari bilgilerle birçok terör eyleminin önüne geçtik. PKK terör örgütünün Suriye koluna karşı gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarla 4 milyondan fazla insanı bu örgütün tasallutundan kurtardık. 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı şehit eden FETÖ örgütüne karşı sınırlarımız içinde ve dışında etkin tedbirler aldık.

DRAMLARIN YAŞANMASINA ENGEL OLDUK

- Ege denizinde uygulamaya koyduğumuz önlemler sayesinde on binlerce insanın hayatına mal olacak dramların yaşanmasına engel olduk. Keza göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu kaçakçılığı, insan ticareti ve örgütlü suçlarla mücadelede son dönemde büyük başarılara imza attık.

2 BİN KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARDIK

- Gerek çıkarılan bülten sayısı, gerek Interpol veri tabanlarına girilen veriler açısından önde gelen ülkelerden biriyiz. 2 binin üzerindeki kırmızı bülten sayısı ile Türkiye ilk 10 ülke içindedir. Son dönemde kamuoyumuz tarafından takip edilen suçluların yakalanarak ülkemize iade edilmesinde kırmızı bültenlerin büyük faydasını gördük.

- 2021 yılı içerisinde organize suçlar, uyuşturucu kaçakçılığı, dolandırıcılık, adam öldürme, çocuğun cinsel istismarı, yağma, hırsızlık gibi pek çok suçtan aranan 64 şahıs ülkemize iade edildi. Suç ve suçluya karşı verdiğimiz mücadeleye destek olan Interpol Genel Sekreterliği'ne ve ilgili ülke makamlarına teşekkür ediyorum.

CEZASIZ KALAN HER SUÇ FAİLİ DAHA DA AZGINLAŞTIRIR

- Adi suçlar konusundaki işbirliğinin terörle mücadelede de sergilenmesini bekliyoruz. Bilhassa FETÖ'cü firariler ile bölücü örgüt elebaşılarının ülkemize iadesi hususunda güçlü dayanışma bekliyoruz. Unutmayalım ki cezasız kalan her suç, faili daha da azgınlaştıracaktır. Demokrasiye kasteden, kadın, çocuk, yaşlı, sivil kamu görevlisi demeden masumları katleden teröristlerin elini kolunu sallayarak dolaşmalarına izin verilmemelidir.

- Öte yandan bazı batılı ülkelerin ve uluslararası kuruluşların doğrudan İnterpol'e müdahale eder nitelikte çalışmalarını tasvip etmiyoruz. İnterpol'ün üye ülkelerin bakış açısına göre tavır almadan, koşulsuz bir şekilde terörle mücadeleye destek vermesi önemlidir. Genel kurul vesilesi ile ele alınacak meselelerin ülkelerimizin güvenlik ve istikrarına anlamlı katkılar yapacağına inanıyorum.

[old_news_related_template title="Devletin gizli cihazı Yunanistan'ın elinde!" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017-2020 yılları arası 2 bine yakın FETÖ'cüye siyasi sığınma hakkı tanıyan Yunanistan'ı ağır bir dille eleştirdi. Milli Savunma ve Dışişleri bakanlıklarının uzun süredir sessiz kaldığı IFF skandalı akıllara geldi. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Sikorsky S-70'le Yunanistan'a kaçan 8 FETÖ'cü askerin helikopterden söktüğü IFF (Dost Düşman Tanıma sistemi) ile gece görüş aparatları hâlâ Yunan istihbaratının elinde! 8 askerin her biri 10 milyon TL ödülle aranıyor... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/3_55_16_9_1631208538.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/devletin-gizli-cihazi-yunanistanin-elinde-6640406/"]

[old_news_related_template title="FETÖ'cüler özel hastane açtı, onlar da seyretti!" desc="Yıllardır Türkiye'nin gıda ve ilaç yardımı yaptığı Uganda’nın en büyük özel hastanesinin FETÖ’ye ait olduğu ortaya çıktı. 2019’dan beri hizmet veren Medipal adlı hastanenin CEO’su, 15 Temmuz sonrası kaçan ve Türkiye’deki mal varlığı dondurulan firari FETÖ’cülerden Halit Ünver… Hastanenin açılış tarihi ise Türkiye'nin Uganda'daki FETÖ varlıklarının devredilmesine ilişkin talebinden iki ay sonraya denk geliyor!" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/25/iecrop/69865528_1146115898917868_288111276708593664_n_16_9_1624595790.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/fetoculer-ozel-hastane-acti-onlar-da-seyretti-6504681/"]