Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail-Filistin gerilimine ilişkin sözleri ABD'nin tepkisini çekti. ABD Dışişleri Bakanlığı bir kınama mesajı yayınlarken, "ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkına karşı son dönemdeki anti-semitik yorumlarını güçlü bir şekilde kınıyor. Anti-semitik dilin hiçbir yerde yeri yok" ifadeleri kullanıldı.

NE YAPAYIM, ALKIŞ MI TUTAYIM?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün katıldığı Temsilci Genç Buluşması TRT Spor Yıldız Tanıtım Programı'nda konuştu. ABD'nin açıklamalarına yanıt veren Erdoğan, şunları söyledi:

- II. Dünya Savaşı'nın ardından Filistin topraklarında başlayan katliamlar, sürgünler son haftalarda yine zirve yapmıştır. Çoğu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan ağır silahlarla öldürülüyor. Dünyaya demokrasi, insan hakları, hukuk, adalet, özgürlük, güvenlik vaazı veren kurumlar ve devletler ise bu zulmü sessizce seyrediyor.

YIKILAN EVLER İNSANLIĞIN BAŞINA GÖÇÜYOR

- Birileri şöyle demiş, böyle demiş bizi ilgilendirmiyor. Bizi ilgilendiren hak, adalet, demokrasi diyorsak gereğini yapacağız. Güçlü her zaman haklı diye bir şey yok. Haklının güçlü olduğu bir dünyayı kurmak için Türkiye var. Ne yapayım, İsrail'in zulmüne alkış mı tutayım? Mazlumlar için bedel ödemek gerekiyorsa, çekinmeyiz.

- Son nefesini veren her masum çocuğun feryadı, her masumun çığlığı dünyadaki tüm çıkar hesaplarını kökünden sarsmaya yeterli olmalıdır. Ölen insanlığın kendisidir. Yıkılan evler insanlığın başına çökmektedir. Medeniyetimizin ve ecdadımızın bize emri zalime karşı çıkmak, mazluma kol kanat germektir.

MAZLUMLARA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

- Gençlerimizle birlikte kapımıza sığınanlara, mazlumlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa asla çekinmeyeceğiz. Bugün Kudüs'te yaşananlara sessiz kalırsak sıranın yarın diğer mukaddes şehirlerimize geleceğini biliyoruz.

- Tarihin üzerimize yüklediği sorumlukların gereğini yerine getirmezsek, bu toprakları bize çok görenlerin yarın tepemize bineceğini biliyoruz. Terör örgütlerinin tepesine biniyorsak, bölgemizi kana ve ateşe bulayanlarla mücadeleyi sürdüreceğiz. Bugün nasıl demokrasimize, ekonomimize saldıranlara nasıl eyvallah etmiyorsak, kardeşlerimizi hedef alan zulme karşı çıkmayı sürdüreceğiz.

[old_news_related_template title="ABD'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine kınama: Hiçbir yerde yeri yok" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail-Filistin gerilimine ilişkin sözleri ABD'nin tepkisini çekti. ABD Dışişleri Bakanlığı bir kınama mesajı yayınlarken, 'ABD, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yahudi halkına karşı son dönemdeki anti-semitik yorumlarını güçlü bir şekilde kınıyor. Anti-semitik dilin hiçbir yerde yeri yok' ifadeleri kullanıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/erdogan-reuters-5_16_9_1621400004.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/abdden-cumhurbaskani-erdoganin-sozlerine-kinama-hicbir-yerde-yeri-yok-6438528/"]

[old_news_related_template title="Ankara'dan ABD'nin Erdoğan eleştirisine peş peşe yanıtlar" desc="ABD'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'anti-semitizm' açıklaması sonrasında Ankara'dan arka arkaya çok sert yanıtlar geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1621419525.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/dunya/ankaradan-abdnin-erdogan-elestirisine-pes-pese-yanitlar-6439202/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'ı kınayan ABD'ye AKP'den yanıt" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail-Filistin gerilimine ilişkin açıklaması sonrası kınama mesajı yayınlayan ABD Dışişleri Bakanlığı'nda AKP'den tepki geldi: Netanyahu hükümetinin zulmüne destek verenlerin kendi vicdan açıklarını Cumhurbaşkanımız hakkında yalan söyleyerek kapatması mümkün değildir." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/05/19/iecrop/omer-celik-dha_16_9_1591200870_16_9_1621410480.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogani-kinayan-abdye-akpden-yanit-6438858/"]