Kabine toplantısı sonrasında döviz kurundaki artışla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Karadeniz’de bulduğumuz doğalgaz en önemli döviz giderimiz olan enerji çözümündeki umutlarımızı güçlendirdi. Hep söylüyorum faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bu tespitimiz bugüne kadar yaşadığımız derslerden kaynaklanmaktadır. Yeni küresel sisteme arayışları, ülkemizin sahip olduğu altyapı. Böyle bir mücadele için geçmişte olmadığı kadar uygun bir zemin hazırlamaktadır. Ülkemizin ve milletimizin ekonomik kurtuluşu için böyle davranmamız, bu mücadeleyi vermemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın konuşması sırasında döviz kurunda artış yaşandığı gözlendi. Muhalefetten ise Erdoğan’ın açıklamalarına yanıt geldi.

“GERÇEKLİK BAĞININ KOPMASI CİDDİ BİR SORUNDUR”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, “Hatada ısrar artık hata değildir. Aklın gerçeklikle bağının kopması çok ciddi bir sorundur. Artık sorun; yalan, yanlış ekonomik sloganlar uydurmanın ötesindedir. Şu anda ülkemizde genele yayılmış sürekli fiyat artışı vardır. Bunun adı da dünyanın her yerinde enflasyondur” ifadelerini kullandı.

Öztrak, basın toplantısında sarf ettiği sözleri de anımsatarak, “Türk lirasından 6 sıfır 2005’de atıldı. Dolar kuru; 1 liralardan 9 liraya 16 yılda çıktı. 9 liradan çift haneye 1 ayda, 10 liradan 11 liraya 6 günde yükseldi. 16 yıl sonra, Dolar kuruna ilk sıfırı koymak, Erdoğan Şahsım Hükümetine nasip oldu” dedi.

“ERDOĞAN KONUŞTUKÇA DOLAR YÜKSELİYOR”

İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Erdoğan’ın konuşması sırasında doların 11,45 TL’ye ulaştığına dikkat çekerek, “Konuştuğu kadar yazıyor taksimetre gibi… Gerçekten ‘Artık yeter’ sus!” ifadesini paylaştı. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da, “Erdoğan konuştukça dolar yükseliyor” diyerek döviz kurundaki artışa vurgu yaptı.

GÜLTEKİN UYSAL: EYY CESARETİ CEHALETİNDEN BÜYÜK SEFİLLER

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Erdoğan’ın sözlerine işaret ederek, “Nasıl bir çelişki! Ekonomik çıkışımızı yurt dışından gelecek dövize bağladıysak eğer 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı'nı kime karşı veriyoruz?” diye sordu. Uysal, açıklamalarının devamında “Eyyyy Akp ve şürekası...” diye seslenerek, “Beceriksizliğinizi hamasetle örtemezsiniz!” dedi.

Sert açıklamalarını sürdüren Uysal, şunları söyledi:

* Ülkenin kaynaklarını yağmalayacaksınız ve kötü yöneteceksiniz, romantizm içinde dış politika yürüteceksiniz, sınırsız yetki/sıfır denetim anlayışıyla keyfi bir yönetim kuracaksınız, ülkeyi ve milyonları yoksulluğa-çaresizliğe mahkum edeceksiniz... Hamasetle örtebilecek misiniz?

* Eyy cesareti cehaletinden büyük sefiller... Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve 84 milyonu, 'Tehlikeli Yalnızlık'sendromu içine düşürdünüz!

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan döviz kuru, faiz, asgari ücret ve fahiş fiyat açıklaması" desc="Kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kur ve faizde oyunun farkındayız. Kurdaki yükselişi bahane ederek hiçbir mantıklı izahı olmayan fahiş fiyat artışları yapan fırsatçılara göz açtırmayacağız, hepsinin de tepesine tepesine bineceğiz' dedi. Erdoğan, asgari ücret konusunda ise 'Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz' şeklinde konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/erdogan-depo-1_16_9_1637598889.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kabine-toplantisi-sona-erdi-cumhurbaskani-erdogan-aciklama-yapiyor-4-6783829/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan konuştu, dolarda yeni rekor geldi" desc="Geçen hafta 11,32 seviyesine kadar yükselen dolar/TL bu sabah güne 11,2’nin hemen altında başladı. Gün içinde 11 liranın da altına inen dolar kuru Erdoğan’ın akşam yaptığı açıklamalarla 11.47’i aştı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/dolar-ne-kadar-shu_16_9_1637148969-1_16_9_1637598873.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/erdogan-konustu-dolarda-yeni-rekor-geldi-6784002/"]

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan Erdoğan'a 'Ekonomik Kurtuluş Savaşı' tepkisi: Bunun adı olsa olsa algı yönetimidir" desc="Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın 'Ülkemizi bu ekonomik kurtuluş savaşından da zaferle çıkartacağız' sözlerini sarf ettiği açıklamalarına tepki gösterdi. Karamollaoğlu, 'Ekonomik Kriz değil; ‘Ekonomik Kurtuluş Savaşı’ diyerek yaşadığımız sorunlar ortadan kalkmıyor, aksine problemlerimiz derinleşiyor. Bunun adı ekonomi yönetimi değil; olsa olsa 'algı yönetimi'dir!' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/22/iecrop/karamollaoglu-depo-1_16_9_1637611529.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaoglundan-erdogana-ekonomik-kurtulus-savasi-tepkisi-bunun-adi-olsa-olsa-algi-yonetimidir-6784273/"]