T3 Vakfi Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar'ın babası Özdemir Bayraktar vefat etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü olan BAYKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar 72 yaşındaydı.

OĞLU DUYURDU

Haluk Bayraktar, babasının vefatını sosyal medyadan duyurdu: "Özdemir Bayraktar, Babamız, ilham kaynağımız bugün Hakk’ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin."

BAYKAR'dan yapılan açıklamada ise "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve Milli SİHA'larımızın öncü ismi, Yönetim Kurulu Başkanımız ve yol göstericimiz Özdemir Bayraktar, Hakk'a yürüdü..." denildi.

Bayraktar'ın yarın Fatih Camii'nde öğle namazı düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul'da toprağa verileceği öğrenildi.

Özdemir Bayraktar'ın cenazesi, tören ve taziye ziyaretleri için Hadımköy'de bulunan BAYKAR Milli SİHA/İHA Sistemleri AR-GE ve Üretim Tesisi'ne getirildi. Taziyeye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş başta olmak üzere belediye başkanları, siyasiler ve akrabaları katıldı. Özdemir Bayraktar için Baykar Milli SİHA/İHA Sistemleri AR-GE ve Üretim Tesisi'nde taziye ziyaretleri devam ediyor.

ERDOĞAN AFRİKA TURUNDA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4 günlük Angola, Nijerya ve Togo turu dün başlamıştı. Erdoğan'ın çarşamba günü Türkiye'ye gelmesi bekleniyordu.