Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasına gidip ‘Fiyatlar uygun’ açıklaması yapması ve “Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik" sözlerine muhalefetten art arda tepkiler geldi.

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 2 yıl önce başlatılan ‘tanzim satış’ uygulaması hatırlatması yaptı.

"AYNI AKIL TANZİM MARKET KURUYOR"

Öztrak, şu ifadeleri paylaştı:

“2 yıl önce milleti kış günü tanzim satış çadırlarında ucuz soğan patates kuyruklarına sokup; Bir de sıkılmadan “varlık kuyruğu” demişlerdi. Aynı akıl şimdi de 500 metrekareden büyük 1000 tanzim satış marketi kuracakmış. Ne demişler, Benim oğlum bina okur. Döner döner yine okur."

"ON BİN MARKET DE AÇSAN NAFİLE"

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, markete giderek alışveriş yapan ve "Fiyatlar uygun" açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İnce, “Markete gidip fiyatlar uygun diyorsun, fiyatları emekliye, asgari ücretliye, işsize sor! Tek adam olma sevdan bu millete pahalıya mal oldu! Bu hayat pahalılığının sebebi sensin! Bunu idrak etmediğin sürece değil bin market on bin market de açsan nafile!" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK BİR ÇARESİZLİĞİN FOTOĞRAFI"

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasında alışveriş yapmasının ardından "Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik. Bunları süratle çoğaltacağız. Ve böylece vatandaşlarımıza ucuz ve kaliteli ürünü ulaştırmanın ve piyasayı balanse etmenin inşallah gayreti içerisinde olacağız" açıklamasında bulunmasına tepki gösterdi.

“Büyük bir çaresizlik fotoğrafı!” sözleriyle değerlendirmede bulunan Uysal, “Sayısız faktörün işlediği piyasada Tarım Kredi Market açarak enflasyonu kontrol altına alacağını düşünen bir akıl ve sefil kadronun yönettiği memleket ‘dörtnala felakete koşuyor’ demektir” ifadelerini kullandı. Uysal, "Bu akıl düzeyini görünce vehamete kapılmamak elde değil!” dedi.

[old_news_related_template title="Erdoğan yine aynı markete gitti: Fiyatlar gayet uygun" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kısıklı'daki Tarım Kredi Kooperatifi satış mağazasından alışveriş yaptı. Market çıkışında açıklama yapan Erdoğan, 'Tarım Kredi Kooperatiflerimizin gördüğünüz gibi buradaki market gerçekten çeşitli ürünler noktasında, kalite noktasında, fiyatlar noktasında gayet uygun' ifadelerini kullandı. Tanzim marketler için talimat verdiğini ifade eden Erdoğan, 'Türkiye genelinde ilk etapta 1000 kadar bu tür marketlerin yapılması talimatını verdik' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/10/03/iecrop/erdogan-market-dha91_18855761_16_9_1633274957.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/erdogan-yine-ayni-markete-gitti-fiyatlar-gayet-uygun-6685328/"]