Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası, Boğaziçi Üniversitesi rektörlük görevine AKP'li Melih Bulu’nun getirilmesiyle başlayan olaylara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

DÜN 'TERÖRİST' BUGÜN 'ÖĞRENCİLERİMİZ'

Konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada "terörist" olarak nitelediği öğrencilere bugün "öğrencilerimiz" diye hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil. Bunun öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok" ifadelerini kullandı.

"İŞİN BAŞINI SİYASET AYAĞI ÇEKİYOR"

"Bu işin başını hem siyasetin bir boyutu çekiyor" diyen Erdoğan, "Dün akşam işte görüyorsunuz dağdan beslenenlerin yani HDP'nin Kadıköy'de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir. Aynı şekilde ana muhalefetin başının bu işte üstlendiği görev ortadadır. Tüm bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de bu işin içinde yer alıyor” diye konuştu.

"SOROS'UN ADETA TEMSİLCİSİ OLAN KİŞİNİN KARISI..."

Öğrencilere destek veren ve Melih Bulu'nun rektörlüğünü kabul etmeyen akademisyenleri eleştiren Erdoğan, Gezi davası nedeniyle tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın akademisyen eşi Ayşe Buğra'yı da hedef gösterdi. Erdoğan, Buğra için "Bu ülkede Soros'un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi içinde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır. Ülkemizin böyle bir nadide üniversitesini alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

MELİH BULU TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Oysa Erdoğan'ın hedef gösterdiği Ayşe Buğra, Melih Bulu'nun rektörlük görevine getirildikten sonra teşekkür ettiği isimler arasında yer alıyordu. Üniversitenin internet sitesinde halen mevcut olan açıklamanın ilgili bölümünde Bulu'nun şu ifadeleri yer alıyor:  "Bu vesile ile bir Boğaziçili olarak üzerimde emeği olan, başta Güven Alpay, Deniz Gökçe, Muzaffer Bodur, Hayat Kabasakal, Mustafa Dilber, Özer Ertuna, Refik Erzan, Ayşe Buğra, Ayşegül Toker, Cem Behar ve Taner Bilgiç olmak üzere bugünlere gelmemde emeği olan bütün hocalarımı da saygıyla selamlıyorum''.

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Boğaziçi açıklaması: Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı istifa etsin diyecekler" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Boğaziçi Üniversitesi'ndeki olayları, oradaki öğrencilerimizin bir olayı olarak tanımlamak ve bunu bu şekilde kabul etmek mümkün değil. Televizyonlarda 'Melih Bulu istifa etsin' diyorlar, yürekleri yetse 'Cumhurbaşkanı da istifa etsin' diyecekler' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/05/iecrop/detay-kopya-14_16_9_1612524062.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-erdogandan-bogazici-universitesi-aciklamasi-6245285/"]

[old_news_related_template title="Erdoğan'dan Boğaziçi öğrencilerine: Siz terörist misiniz?" desc="Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Siz öğrenci misiniz yoksa siz rektörün odasını basmaya kalkışan, orayı işgale kalkışan terörist misiniz?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/03/iecrop/78906_16_9_1612351592.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/erdogandan-bogazici-ogrencilerine-siz-terorist-misiniz-6241592/"]

 

[old_news_related_template title="Boğaziçi öğrencilerinden Erdoğan'a cevap" desc="Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Melih Bulu'yu protesto eylemlerini sürdüren Boğaziçili öğrenciler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Siz terörist misiniz' sorusuna yanıt verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/02/05/iecrop/resimid_169248791_16924879_16_9_1610108731_16_9_1612501873.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/egitim/bogazici-ogrencilerinden-erdogana-cevap-6244522/"]