Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, partisinin 6. Olağan Şanlıurfa İl Kongresinde konuştu.

ŞENYAŞAR AİLESİYLE GÖRÜŞÜP ADALET VURGUSUNDA BULUNDU

Şanlıurfa’da, AKP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın koruma ve yakınlarının saldırısıyla 3 üyesini yitiren Şenyaşar ailesiyle görüştüğünü açıklayan Karamollaoğlu, “Bunların halini düşündüğümüz zaman insanın içi parçalanıyor. Nasıl bir mantık ki, sen eğer iktidar yanlısıysan seni bu iktidar korur, zalimlere karşı da seni yalnız bırakır? Ne biçim mantık bu Allah rızası için? Böyle bir yerde huzur olur mu? Böyle bir yerde ahlaki ve manevi değerler ihya ediliyor diyebilir miyiz?" çıkışında bulundu.

Adalet vurgusu yapan Karamollaoğlu, “Adalet, güçlü olanların hakkını zorla mazlumdan almak manasına hiç gelmez, bunu herkes bilsin. Adalet, mazlumun yanında olmayı gerektirir. Hakkı hakim kılmayı gerektirir” dedi.



HER SANDIK BAŞINA 5 KİŞİ İSTEDİ

Parti teşkilatına seçim mesajı veren Karamollaoğlu, “İlçe başkanlarımız bilsin, bütün yük onların omuzlarında. Bütün mahallelerde teşkilatları, her sokakta temsilcileri olacak. Her sandık başına 5 kişi seçilecek...1 milyon görevli adam bulacaksınız” ifadelerini kullandı.

“SEÇİMLERDE HİLE OLUYOR”

Karamollaoğlu, “’Seçimlerde bazen hile oluyor mu?’ diyorlar. Seçimlerde hile oluyor. Çeşitli şekillerde oluyor” diyerek başına gelen bir olayı şöyle anlattı:

*1977 seçimlerinde ilk milletvekili seçildim. Seçime giderken Sivas’ta 9 milletvekili çıkıyor. Benim de aklımdan ‘En az 5-6 milletvekili çıkarırız’ diye düşünüyorum. Sonra seçim neticeleri geldi, 1 milletvekili çıkarabildik...

*Hakikaten Sivas bizi tanıyor ve kucaklıyordu. Sonra ihtilal oldu. Hep beraber birçok arkadaşla hapse girdik. O zamanki bir MHP milletvekili, “Temel bey kardeşim kusura bakma ama biz seçimlerde sizin bir milletvekilinizi, bir de senatörünüzü yedik” dedi.

*Aynen kullandığı ifade buydu. Sandığa sahip çıkamadığınız zaman, sandık bölgesinde ne olduğunu bilemezsiniz. Her sandık bölgesinde en az bir görevli olacak. Hazırlık için en az 5 kişi lazım. Biz böyle çalışırsak, seçimlerde bir de bakarsınız ki biz bomba gibi patlamışız, herkesi şaşırtmışız...

“METAL YORGUNLUĞU TAŞIDIĞIN ZAMAN İŞ BİTMİŞ DEMEKTİR”

“Ülkemizin yeni bir döneme ihtiyacı var” ifadeleriyle konuşmasına devam eden Karamolloğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Metal yorgunluğu var” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

*19 yıl iktidarda kalmak sayın cumhurbaşkanımızın ifadesiyle metal yorgunluğu meydana getiriyor.

*Bir metal yorgunluğa uğrarsa, o metal artık yapması icap eden görevi yapamaz.

Metal yorgunluğu taşıdığın zaman iş bitmiş demektir. 19,5-20 yıl metal yorgunluğunun zirveye çıktığı bir dönemdir.

"YANLIŞ POLİTİKALARIN ACI FATURASI"

Karamollaoğlu, kongrenin ardından sosyal medyadan da açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa ziyaretine ilişkin Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı;

*İki gündür Şanlıurfa’daydık. 6. Olağan Kongremizi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirdik, basın mensupları ve STK temsilcileri ile bir araya geldik. Vatandaşlarımızla buluştuk, kendilerinden problemlerini, talep ve beklentilerini dinledik, hepsini not aldık. Gittiğimiz ilçeler, şehirler değişiyor, ayrıntılar farklılık gösteriyor fakat insanımızın öncelikli gündemi hiç değişmiyor.

*Hayat pahalılığı, işsizlik, yüksek enflasyon ve geçim sıkıntısı Samsun’da, Hatay’da, Edirne ve Şanlıurfa’da da insanımızın canını yakmaya devam ediyor!"

*Maalesef, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde ise bu problemler çok daha fazla hissediliyor. Eğitim, tarım, sağlık, istihdam ve yatırım gibi konu başlıklarında bölge insanımız bu eksikliklerin ve yanlış politikaların acı faturasıyla çok daha yakından yüzleşmektedir.

"BÖLGEDE MİLLİ GÖRÜŞ DÖNEMİNE ÖZLEM DUYULUYOR"

*Görüyoruz ki; tüm Türkiye’de olduğu gibi bölgede de Milli Görüş iktidarının kısa zamanda büyük işler başardığı dönemlere büyük özlem duyuluyor. Saadet Partisi iktidarında biz bu özlemi dindirecek, eksiklikleri hızla giderecek, problemlere etkili çözümler üreteceğiz.

*İnanıyorum ki; ülke genelinde uyguladığımız politikaların yanında bölgeye has geliştirdiğimiz çözümlerle insanımızın bize olan güvenini ve desteğini kalıcı hale getireceğiz. Şanlıurfa Kongremizin partimiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan iktidara dolar tepkisi" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ekonomik gidişatla ilgili iktidara sorular yöneltti. İktidara peş peşe sorularını sıralayan Karamollaoğlu, 'Artık vatandaşlarımızın şu kararı vermesine imkan tanıyın: Devam mı? Yeni bir başlangıç mı? Karar aziz milletimizin olmalıdır ve milletimizin vereceği hükmün başımız-gözümüz üstünde yeri vardır! Bu krizden çıkışın yolu budur!” diyerek erken seçim çağrısında bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/23/iecrop/karamollaoglu-5_16_9_1637700845.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaoglundan-iktidara-dolar-tepkisi-6786368/"]

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'dan Erdoğan'a yanıt: Matematiğe de insan aklına da sığmaz" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 'Sayın Cumhurbaşkanı 'Ekonomik kurtuluş savaşı veriyoruz' ifadesinden vazgeçmeli. Bu mantık hakikaten matematiğe de insan aklına da sığmaz' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/11/24/iecrop/resimid_191989911_19198991_16_9_1637757194.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/karamollaogludan-erdogana-yanit-matematige-de-insan-aklina-da-sigmaz-6787642/"]