Bugün saat 12.20’de Esenyurt ilçesinin Yunus Emre Mahallesi 296. Sokak’ta bulunan lojistik deposuna ilişkin yangın ihbarı üzerine olay yerine güvenlik, sağlık, itfaiye, AFAD KBRN, Esenyurt Belediyesi ekipleri sevk edildi.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, çıkış sebebi henüz belirlenemeyen yangına 39 itfaiye aracı ve 105 itfaiye personeli ile müdahale edilerek söndürüldüğü ve soğutma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.



PATLAMA RİSKİNE KARŞI TRAFİK KAPATILDI

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Depoda bulunan malzemelerin patlama riskine karşın gerekli güvenlik tedbirleri alınarak, çevredeki yollar geçici olarak yaya ve araç trafiğine kapatılmıştır” denildi.

CAN KAYBI VE YARALI YOK

Alınan bilgilere göre; olayda yaralı ve can kaybı bulunmadığı bildirildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yangın söndürme çalışmalarına, Esenyurt Belediyesi ekipleri de destek verdi. Ekipler, belediyeye ait tankerlerle itfaiye araçlarına su taşırken, yangından etkilenenlere de ilk müdahaleyi belediyenin sağlık personelleri yaptı. Yangının başladığı ilk anlarda bölgeye giden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt da, itfaiye ekiplerinden bilgi alarak çalışmaları yakından takip etti.

Ekiplere destek sağlamak için Esenyurt Belediyesi’ne bağlı sağlık, zabıta ve temizlik personelleri de olay yerine geldi. Sağlık personelleri yangından etkilenen işçi ve vatandaşlara ilk müdahaleyi yaparken, temizlik personelleri belediyeye ait tankerlerle itfaiye araçlarına su taşıdı. Olay yerinde trafik akışını ve güvenliği sağlayan zabıta personelleri, dumandan etkilenen itfaiyecilere ayran ikramında bulundu.



“YANGININ İÇERDEKİ MALZEMELERİN TUTUŞMASINDAN ÇIKTIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

Kontrol altına alınan yangında herhangi bir can kaybı ve yaralanma olayının yaşanmadığını söyleyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, şu açıklamalarda bulundu:

“Yangının çıkış nedeni tam olarak belli değil ama içerideki malzemelerin tutuşmasından çıktığını düşünüyoruz. Sonrasında tutuşmaya uygun ambalaj, karton gibi malzemeler olduğu için hızlı bir şekilde yayılmış. Şu anda 35 civarında yangın söndürme aracı, yaklaşık 15 tane su nakil aracı çalışıyor. Yangın büyük ölçüde kontrole alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

"BİR PERSONEL DUMANDAN ZEHİRLENDİ"

Soğutma çalışmalarından ardından yangının neden çıktığına dair net bir bilgi verilecek. Aldığımız bilgilere göre herhangi bir yaralanma ve can kaybı yok. Sadece bir personel dumandan zehirlendi ama durumu iyi” dedi.

KÜL HAVAYA KARIŞTI

Yangın nedeniyle vatandaşlardan kül yağdığına ilişkin çok sayıda şikayet geldi. İstanbul İtfaiyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, soğutma çalışmalarında güçlü vantilatörlerin kullanıldığı, vantilatörlerin savurduğu küllerin de zaman zaman havaya karışması nedeniyle böyle bir durumun oluşabileceği belirtildi. Yetkililer, tehlikeli bir durum olmadığını bildirdi.

[old_news_related_template title="Van’da başlayan arazi kavgası Esenyurt’ta sıçradı" desc="Akraba olan iki aile arasında Van’da çıkan arazi tartışması Esenyurt’ta sıçradı. Husumetli olan iki aileden arasında kavga çıktı. Taraflardan biri sopalarla mahalle basıp ev taşladı. O anlar bir vatandaşın cep telefonuna saniye saniye yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/07/14/iecrop/resimid_182681221_18268122_16_9_1626248054.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gunun-icinden/vanda-baslayan-arazi-kavgasi-esenyurtta-sicradi-6538429/"]