Olay Manisa'nın Soma ilçesi Atatürk Mahallesi'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre bir kafede eşi İ.Ç. ve bebeğiyle oturan T.Ç., masadaki bardağı alarak bir anda kalktı. Eşi İ.Ç.'nin başına bardakla vuran T.Ç., daha sonra masadan aldığı servis bıçağıyla defalarca eşine vurmaya devam etti.

Bunun üzerine olayı gören kafedeki iki kadın müşteri de T.Ç.'ye müdahale etmek istedi. Kendisini durdurmaya çalışan kadınlara da saldırıp darbeden T.Ç. kafeden kaçtı. Yaşanan olayın haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kaçan T.Ç.'nin yakalanması için çalışma başlattı. Kısa süre sonra Soma Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan T.Ç. gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Başına aldığı bardak darbesiyle yüzünde kesikler olan İ.Ç. ise olay sonra kanlar içinde kaldı. Gözü dönmüş adamın vurduğu bıçak darbeleriyle de yaralanan İ.Ç. hastaneye kaldırıldı. O gün kafede maden işçisi T.Ç. ile 4 aylık çocuklarını göstermek üzere buluştuğu öğrenilen İ.Ç.'nin olayın ardından tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduğu bilgisine ulaşıldı.

"1 AY ÖNCEDE DE DARBETMİŞ"

Şiddete maruz kalan İ.Ç., yaşadığı dehşet dakikalarını anlattı. Daha önce de defalarca şiddete maruz kaldığını belirten İ.Ç., şöyle konuştu:

* 1 ay önce hastanede dinlenme odasında beni dövmüştü. Darp raporu aldım fakat orada kameralar olmadığı için bunu ispat edemedim.

* Daha sonra boşanma davası açtığım ve uzaklaştırma kararı çıkarttığım için dün de beni kafeye çağırdı, kızımızı görmek istedi, konuşmak istedi. Ben de kafeye gittim.

* Orada konuşuyorduk. 'Sen ölümden korkmuyor musun?' dedi. Ben de 'Korkmuyorum en fazla canımı alabilirsin' dedim. Daha sonra bardağı aldı, başımda kırdı. Cam bardaktı, başımdan yaralandım.

* Ardından servis bıçağını aldı, 5 yerime sapladı. Dava açmamdan önce de sürekli beni 'Benden boşanırsan seni öldürürüm. Topuklarına sıkarım. Olan Asya'ya kızına olur' diyerek, tehdit ediyordu.

"ÖLMEK İSTEMİYORUM"

Eşinin psikolojik sorunları olduğunu ve olmadık şeyleri yaşanmış gibi gördüğünü belirten İ.Ç., çok korktuğunu ve ölmek istemediğini söyledi. İ.Ç., şu ifadeleri kullandı:

* Hiçbir kadın şiddeti hak etmiyor. Ben de hak etmediğimi düşünüyorum. Olay anında şok geçirdim, ne olduğunu anlaşamadım.

* Kızımı seviyordum. Bir baktım o anda başımda bardak kırıldı. Şu an burada olamayabilirdim. Adalet yerini bulsun istiyorum. Tutuklanmasını istiyorum.

* Serbest kalırsa beni öldürecek. Kendimin ve çocuğumun can güvenliğinin sağlanmasını istiyorum. O an bebek arabası yere de düşebilirdi, kızım beyin kanaması da geçirebilirdi.

* Belki de bebeğim ölebilirdi. Bebeğimi de görmesini istemiyorum. Ona da zarar verebilir.



İŞLETME SAHİBİ O ANLARI ANLATTI

Güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen olayı anlatan kafe işletmecisi Murat İnce, “Her şey 15 saniye içerisinde oldu. Ben kasada müşterilerimize bakıyordum. Herkes kadın diyor ama kurtaran kişi erkek aslında. Kavgadan önce yaklaşık 1 saat burada oturdular. Ama maalesef adam önce kalkıyor ardından da kendi karısına bardakla vuruyor. Orada masada bıçak vardı. Allah’tan keskin değildi. Onunla vurmaya çalışıyor. Masada oturan bir beyefendi de adama müdahale etti. Ben de kaçarken onu yakaladım. Polise telefon açtık. Çevredeki esnaflar adamı linç etmeye çalıştı ancak biz sakinleştirdik. Şahsı da polise teslim ettik” dedi.

"BEN KENDİ ERKEKLİĞİMDEN UTANDIM"

İşletmesinde kadınlara yönelik istihdam sağladığını ve ilk defa böyle bir olaya şahit olduklarını söyleyen İnce, olay sonrası büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, “Ben kendim de bir esnaf olarak benim burada 20 tane de çalışanım var. Bu 20 çalışanımdan 15’i kadın. Biz burada yaşanan olaya çok üzüldük. Kadına şiddete de ‘hayır’ diyoruz. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Hanımefendi de taburcu olduğunu öğrendik. Hayatımda ilk defa böyle bir olaya şahit oldum. Ben kendi erkekliğimden utandım. 15 yıldan beri esnafım, Soma’da ve kendi işletmemde böyle bir olay yaşandığı için çok üzüldüm. Şahıs kalkıp eşine saldırıyor. Keşke olmasaydı” ifadelerini kullandı.



"3-5 GÜN NEZARETTE YATIP ÇIKMASINLAR"

Olayı görerek saldırgana müdahale eden çiftlerden Zuhal Yurttaş (46), o anları anlattı ve saldırganın serbest bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Yurttaş, "Eşim o şiddet olayını görünce masadaki peçeteliği adama fırlattı. Ben ne olduğunu anlamadan adam kadına bıçakla saldırdı. O anda da ben ve eşim müdahale etmeye çalıştık. Çok üzücü bir olaydı ve orada küçücük bir bebek vardı. O bebek de zarar görebilirdi. Ben bir kadın olarak bu durumdan çok rahatsızım. Türkiye'de artık kadın cinayetlerinin bitmesini istiyorum. Bu adam ve bunun gibiler 3 gün 5 gün nezarette yatıp çıkmasınlar. Hak ettikleri cezayı alsınlar ki bir daha aynı şeyler yaşanmasın. Benim o an gözüm görmedi, hiç bir şey düşünemedim. Sadece o kadın ve bebeğinin zarar görmemesini istedim. Bugün yine aynı şeye şahit olsam aynısını yaparım. Artık kadınlarımız şiddet görmesin. Anlaşamıyorlarsa boşansınlar ama kadına şiddet uygulanmasın" sözlerine yer verdi.

"HALKIMIZIN DA DUYARLI OLMASINI İSTİYORUM"

Bu tarz olaylarda vatandaşların kadına şiddete müdahale etmesi gerektiğinin altını çizen Zuhal Yurttaş, "Benim konuşulmam önemli değil. İnsanların duyarsız kalmaması, her insanın bizim gösterdiğimiz cesareti göstererek bu tarz olaylara müdahale etmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki ben de eşim de o an zarar görebilirdik. Ama ben bunu düşünmek yerine bir insanlık görevini yerine getirerek o kadının ve bebeğin belki de daha çok zarar görmesini engelledim. Halkımızın da duyarlı olmasını istiyorum" açıklamasında bulundu. Daha sonra darbedilen kadınla da görüştüğünü söyleyen Yurttaş, "Saldırıya maruz kalan kadınla da görüştüm. Tabi o da bu durumdan rahatsız. Ayrılma aşamasındalarmış henüz resmi olarak boşanmamışlar. Saldıran adam da herhalde çocuğunu görmek istemiş ayrılmadan önce. Videoda da görüldüğü üzere kadının saldırıya maruz kalacağından hiç haberi yok tahmin edememiş. Olacaklardan habersiz şekilde bebeğiyle ilgilenirken ansızın darbediliyor" diye konuştu.



"AYNI MUAMELEYİ GÖRDÜĞÜM HER YERDE YAPARIM"

Kadına şiddete müdahale eden çiftlerden İsmail Şen (65) ise "Ne kabadayılık ne de kahraman olmak gayesinde değilim. Bir kadına el kaldırıldığında aynı muameleyi gördüğüm her yerde yaparım. Ben peçete kutusunu fırlattım kendisine olayı görünce kendisine vurmadım. O esnada bir itiş kakış meydana geldi. Daha sonra kaçmaya kalkıştı. Arkasından gittim ve engellemeye devam ettim. Daha sonra karşısına çıkarak 'Kadına değil bana vur' dedim. O esnada arkadaş benden özür diledi. Polis merkezinde ifade verirken kadınla da görüştük bana teşekkür etti" açıklamasında bulundu.

TUTUKLANDI

Manisa'nın Soma ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi İ.Ç.'nin başına önce bardakla ardından da masadaki servis bıçağıyla vurarak yaralayan T.Ç., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

[old_news_related_template title="İki kardeş cinsel istismarı çizerek anlatmıştı... Bakanlık açıklama yaptı" desc="Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca Antalya'nın Finike ilçesinde, kız çocuğu G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10) cinsel istismara uğramasına ilişkin yürütülen soruşturmada tahliye edilen anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A.'nın tekrar tutuklanması için bakanlık avukatlarının talebini yinelediği açıklandı. Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı da konuya ilişkin açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/29/iecrop/detay-kopya-6_16_9_1624955574.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/iki-kardes-cinsel-istismari-cizerek-anlatmisti-turkiyeyi-ayaga-kaldiran-karar-6511689/"]

[old_news_related_template title="Kadının 8. kattan düşerek ölümünde 2 kişiye 'cinsel saldırı' davası" desc="Ataşehir'de Şeyda Yılmaz’ın lüks bir rezidansın 8. katından düşerek hayatını kaybetmesine ilişkin, dairenin sahibi ve arkadaşı hakkında 'cinsel saldırı' ve 'şiddet uygulayarak intihara sürükleme' suçlarından müebbet hapis istemiyle dava açıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/06/29/iecrop/detay-kopya-11_16_9_1624963163.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/kadinin-8-kattan-duserek-olumunde-2-kisiye-cinsel-saldiri-davasi-6511997/"]