CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Afyonkarahisar merkezde Gazlıgöz ve Yeşilyol caddelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sıkıntıları dinledi.

Mevcut ekonomik krizin üstüne gelen pandemi ile birlikte piyasanın alt üst olduğunu dile getiren esnaf, hemen hemen her hafta yapılan zamların hem kendilerini hem de vatandaşları zor durumda bıraktığını söyledi.

Yaşanan ekonomik krizin toplumda büyük sıkıntıya yol açtığına dikkat çeken esnaf "Başta gıda ürünleri olmak üzere her şeye zam geliyor. Sürekli yükselen fiyatlar bir an önce düşürülmeli" dedi.

“BASİT USUL OLMADIĞIMIZ İÇİN DESTEK ALAMADIK”

Pandemi sürecinde hiçbir destek alamadıklarından dert yanan bir başka esnaf ise,  "Basit usul olmadığımız için destek vermiyorlar. Sanki basit usul olmayan esnaf değil. AKP hala daha her şey iyi diyor. Nasıl iyi anlamak mümkün değil. Kartlarımız şişti ödemekte zorlanıyoruz. Ödeme günleri geçti, icralık olacağız” siteminde bulundu.

“VATANDAŞ PEYNİRİ GRAMLA ALIYOR”

Köksal'ın ziyaret ettiği bir şarküteri esnafı ise vatandaşın alım gücünün düşmesinden dolayı işlerinde durgunluk yaşandığını söyledi. Vatandaşların peyniri artık gramla aldığını ifade eden esnaf şunları söyledi: “İşlerimiz durgun. Genellikle sabah saatlerinde vatandaşlar simidinin yanında yiyebilmek için 100-150 gram peynir alıyor. 1-2 kilo peynir alan yok. O eskidendi” dedi.

“500 LİRA DESTEK KİMİN NEYİNE YETECEK?”

CHP iktidarında mevcut tüm sıkıntıları vatandaşlarla birlikte çözeceklerini söyleyen Köksal ise “Memur, emekli, çiftçi, işçi, iş insanı olmak üzere her kesimden vatandaşımız ekonomik sıkıntı içerisinde. CHP olarak her zaman halkımızın ve esnafımızın yanındayız. İnsanlarımızın sesi olmaya onların sorunlarını çözmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Birçok esnafımızın pandemi sürecinde söz edilen destekleri alamadıklarını öğrendik. Sanki basit usul olmayan esnaf değil. 500 lira kira desteği kimin neyine yetecek? Bizim CHP olarak tek isteğimiz sandığa giderken bugünlerin unutulmamasıdır" şeklinde konuştu.

“BÜTÇEYİ VATANDAŞA KULLANMIYORLAR”

Vatandaşların artık 1 kilo peynir bile alamaz duruma gelmelerinin çok üzücü olduğu kaydeden Köksal, "İnsanımızın alım gücü düştü. Aslında bu vatandaşın ne kadar kötü durumda olduğunu gösteriyor. Ramazan öncesi de piyasa durgun durumda. Türkiye'de bütçe de para var. Ama bu bütçeyi istediğin yere kullanmak senin siyasi tercihindir. Bunlar bütçeyi beşli çeteye kullandılar. Biz vatandaşa kullanacağız. İşçiye, emekliye, esnafa, KOBİ'ye, iş insanına, çiftçiye vereceğiz. Biz CHP olarak insanımızın dolayısıyla esnafımızın sesi olmak için mücadeleye devam edeceğiz. Bu noktada yaşanılanları yansıtacağız. Allah'ın izniyle vatandaşlarımızın desteği ile iktidar olduğumuzda da gereğini yapacağız. CHP iktidarında tüm sorunları vatandaşla birlikte çözeceğiz" ifadelerini kullandı.