Terör örgütü IŞİD üyesi oldukları belirlenen Suriye uyruklu iki terörist, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, MİT Ankara Bölge Başkanlığı ve il Jandarma Komutanlığı'nın ortak operasyonuyla yakalandı. Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi'nde gözaltına alınan M.E.H ve M.H. teröristlerin saklandıkları konteyner içerisinden çocuk pornosu içeren videolar da bulundu. Üzerlerinden örgütsel doküman ve dijital materyaller de ele geçirilen IŞİD'li teröristlerin, Ankara'da eylem hazırlığında olduğu öne sürüldü.

ÖRGÜT YÖNETİCİLERİ İLE BAĞLANTI KURDULAR

MİT ve jandarmanın terör örgütü IŞİD'in Ankara'da eylem hazırlığında olduğuna ilişkin ihbarlar üzerine başlattığı istihbari çalışmalar sonucu, teröristlerin Yenimahalle ilçesi Karşıyaka Mezarlığı'nın yanında bulunan metruk binada gizlendiğini belirledi.  MİT ve Jandarma ekiplerinin bu adresi fiziki takibe alması sonrası, terör örgütü üyesi M.E.H. ve M.H.'nin gizlendikleri yeri değiştirdiği, Yakacık Mahallesi Hurdacılar Sitesi'nde bir konteynerde kalmaya başladığı öğrenildi. IŞİD'li terör örgütü üyelerinin bu sürede Suriye'deki örgüt yöneticileriyle bağlantı kurduğu da belirlendi.

TEMASTA OLDUKLARI IŞİD HÜCRESİ ARAŞTIRILIYOR

Operasyonla yakalanan teröristlerin, Suriye'nin Deyrizor bölgesinde sivil halkı hedef alan silahlı saldırılar gerçekleştirdiği belirlendi. IŞİD'li teröristlerin, Türkiye'ye kaçak yollardan girdiği değerlendiriliyor. Teröristlerin Türkiye'ye gelmesinde ve gizlenmesini sağlayan örgüt hücresinin tespit edilmesi ve bağlantılarının ortaya çıkartılması için soruşturmanın derinleştirildiği kaydedildi. (DHA)