Yangınların devam ettiği Marmaris Hisarönü’de bulunan gazeteci Fatih Portakal, SÖZCÜ Web TV dijital yayınına katılarak Alişer Delek’in sorularını yanıtladı.

Hisarönü’deki dayanışmayı anlatan Portakal, "Burada olup da bir şey yapmamak mümkün değil. Buranın köylüsü ateşe müdahale ediyor, dağa çıkıp su taşıyor, kadını erkeği mücadele veriyor. Siz de kayıtsız kalamazsınız" diye konuştu.

"KARADAN MÜDAHALEDE SORUN YOK, HAVADAN MÜDAHALEDE VAR"

Hisarönü’ndeki yangın söndürme çalışmaları hakkında bilgi veren Portakal, “Hisarönü tehlikeli yerlerden biriydi. Karadan müdahalede benim gördüğüm kadarıyla sorun yok. İtfaiye çok soğukkanlı. İtfaiye ekipleri çok iyi çalışıyor. Ama bir yere kadar müdahale edebiliyorsunuz. Karada hiçbir şekilde sorun yok. Havada maalesef noksanlık var. Yangın birçok yerde devam ediyor olabilir ama bu bir gerekçe değil” dedi.

"NEDEN VERGİLERİMİZLE UÇAK VE HELİKOPTER ALINMADI?"

Portakal, havadan müdahale konusunda iktidarın yeterli önlemleri almadığını vurgulayarak, “Her sene böyle bir tehdit varsa sen bunun önlemini almak zorundasın. Benim vergimle helikopter alınacaksa, uçak alınacaksa alacaksın. Bu rezilliği yaşamayacağız. Bunu hükümetin başına, Erdoğan’a sormamız lazım. Neden sen benim parayla helikopter, uçak almıyorsun?” şeklinde konuştu.

"BURADAKİLER 4 GÜN HELİKOPTER BEKLEDİ"

Portakal, “Yangını hava yolundan söndürülebilecek şekilde bastırmak mümkündü. Buradakiler 4 gün helikopter beklediler. Dün saat 16.30’da helikopter ancak gelebildi. Birkaç sorti yapıp başka yere gitti. Bizim eksikliğimiz yangın söndürme uçaklarında ve yangın söndürme helikopterinde” dedi.

VATANDAŞIN DAYANIŞMA AĞI

Yangın bölgesindeki vatandaş dayanışmasına dikkat çeken Portakal, “Burada yurttaşların kendilerinin kurduğu irtibat noktaları var. Su, yiyecek, içecek, ecza malzemesine kadar her türlü ihtiyaç bulunabiliyor. Benim gördüğüm kadarıyla şu anda bir ihtiyaç yok” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Emre Kınay isyan etti: Hiç mi utanmıyorsunuz?" desc="Tiyatro ve dizi oyuncusu Emre Kınay, sosyal medya hesabından orman yangınlarıyla ilgili yaptığı videolu paylaşımda, isyan etti. Kınay, 'Eğer uçak alacak paran yoksa kirasını ödeyecek paran vardır. İtalya'dan, İspanya'dan istersin Yunanistan'ın verdiği yardım ağrına gidiyorsa senin, gidersin İtalya'dan, İspanya'dan alırsın uçağı, 'kirası ne kadar kardeşim' dersin, tamam mı? Verirsin bu ülkenin ciğerini korursun. TOKİ bugün örnek model ev tasarlamış köy evi diye. Hiç mi utanmıyorsunuz?' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/08/02/iecrop/emre-kinay-dha-1_16_9_1627936860.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/emre-kinay-isyan-etti-hic-mi-utanmiyorsunuz/"]