Kaza, Bursa-Ankara yolu üzeri Barakfakih mevkiinde saat 17.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, İnegöl istikametinden gelen TIR'ın freni patladı.

Sürücüsünün kontrolünden çıkan TIR, önündeki araçlara çarparak, bariyerleri aşıp karşı şeride geçti. TIR, karşı yönden gelen diğer araçları da altına aldı.

ÖLÜ SAYISI 4'E YÜKSELDİ

Feci kazada yaklaşık 20 aracın hasar gördüğü öğrenildi. Adeta savaş alanına dönen kaza nedeniyle bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Kazada ilk belirlemelere göre 3 kişi ölmüş, 9'u ağır toplam 21 kişi yaralanmış ve yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırılmıştı.

İlk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra ağır yaralı olarak Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılıp ameliyata alınan Recep Göler, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Böylece can kaybı 4'e yükselirken yaralı sayısı da 20 oldu.



VALİ OLAY YERİNDE

Bursa Valisi Yakup Canbolat, kaza yerine gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra açıklama yapan Vali Canpolat şunları söyledi:

* İlk andan itibaren olaya müdahale ettik. Olayın gelişme şeklinin görüntüleri var, sizler de görmüşsünüzdür. Tahminimiz, TIR’ın freninin patlaması sonucu olan bir kaza. Bölgeye hemen itfaiye ekiplerimizi, ambulanslarımızı, polislerimizi, trafik ekiplerimizi, AFAD ekiplerimizi sevk ettik. Olaya müdahale ediyoruz.

* Maalesef ki ölülerimiz var, yaralılarımız var, yaralı olanların tamamının hastaneye sevkini yaptık. Şu an yol açma ile ilgili gerekli müdahaleyi yapıyoruz.

* Vefat eden vatandaşlarımız ile ilgili de başsavcımız gelmek üzere, tespitini yaptıktan sonra onları da kaldıracağız. Şu an 3 vatandaşımız hayatını kaybetti. 21 yaralımız var, bunların 9’u ağır yaralı.

* Hepimize geçmiş olsun, yaralı vatandaşlarımıza Allah’tan şifa diliyorum, bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.



ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazada hayatını kaybeden 4 kişinin Basri Gümüş, Ahmet Ömeroğlu, Recep Göler ve Semih Ural olduğu belirlendi. Çift yönlü olarak yaklaşık 4 saattir kapalı olan Bursa- Ankara karayolu, kazaya karışan araçların yoldan kaldırılmasıyla birlikte tek şeritten trafiğe açıldı.

TIR SÜRÜCÜSÜ GÖZALTINA ALINDI

Olayla ilgili TIR'ın sürücüsü Faruk E., gözaltına alındı. Sürücü hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

KAZADAN YARALI KURTULAN VATANDAŞ O ANLARI ANLATTI

Kazadan yaralı olarak kurtulan Hasan Boşnak, o anları anlattı. TIR'ın karşı şeritten üzerlerine doğru geldiğini söyleyen Boşnak, şunları söyledi:

* Kırmızı ışıktaydık, karşımızdaki araçlar da kırmızı ışıktaydı. Bir anda ortalık toz duman oldu. Vitese takıp, ileri aracımı ileri atmak istedim, takana kadar geldi, biçti bizi.

* Araçtan indiğimde arkamdaki kamyonun bizim arabanın üzerinde olduğunu gördüm. Bir araç yolun dışına çıkmıştı.

* Aracın içerisindeki adamı çıkarmak için çabaladım, çıkaramadım.

Hasan Boşnak, İnegöl Devlet Hastanesi'ne gelerek, ayakta tedavi edildi. Kazayı görenler ise TIR'ın karşı şeritten kornaya basarak çok hızlı geldiğini ifade etti.

[old_news_related_template title="THY duyurdu: Türkiye varışlı uçuşlar için yeni karar" desc="THY, 15 Mart 2021 tarihinden itibaren Türkiye varışlı uçuşu bulunan yolcuların uçuşlarından önceki son 72 saat içerisinde 'http://register.health.gov.tr' adresindeki 'Türkiye'ye Giriş Formunu' doldurmaları gerektiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/03/12/iecrop/thy-dha-5_16_9_1615560515.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/thy-duyurdu-turkiye-varisli-ucuslar-icin-yeni-karar-6310284/"]