İstanbul'da İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerince düzenlenen ortak operasyonda, FETÖ/PDY’nin Afrika yapılanmasının başındaki İbrahim Tatar’ın İstanbul’da olduğu tespit edildi.

Yürütülen soruşturma kapsamında örgütün Afrika yapılanmasını başlatan ve terör örgütü FETÖ içerisinde 'kahraman' ilan edilen firari Tatar, dün gece Ümraniye'de örgüt üyeleri arasında 'gaybubet' olarak adlandırılan hücre evinde yakalanarak gözaltına alındı.



2016 YILINDA BERİ FİRARİ

Emniyet'ten yapılan açıklamada İbrahim Tatar'ın Bylock kullanıcısı olduğu, Bank Asya'da hesap kaydı bulunduğu, FETÖ'yle bağlantılı şirketlerde uzun yıllar çalıştığı, Milli Eğitim Bakanlığı'nda öğretmen olarak görevliyken meslekten ihraç edildiği, 2016 yılından bu yana firari olduğu ve 2005-2013 arasında FETÖ/PDY'nin Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ülke İmamlığı görevini yürüttüğü bilgisi verildi.

Gaybubet evinde yapılan aramalarda; 4 adet cep telefonu, 5 adet SD kart, 1 adet flash bellek, çok sayıda yazılı ve dijital materyal ele geçirildi.

[old_news_related_template title="FETÖ'nün iki kritik ismi Türkiye'ye getirildi" desc="İçişleri Bakanlığı, FETÖ'nün Bağdat sorumlusu Salih Fidan ile Erbil sorumlusu Samet Güre'nin Ukrayna'dan Türkiye'ye getirildiğini duyurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/06/iecrop/samet-gure-salih-fidan_16_9_1609914149.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/son-dakika-fetonun-iki-kritik-ismi-turkiyeye-getirildi-6199349/"]