İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca; Hava Harp Okulu'nda eğitim gördükleri dönemde örgüt talimatlarına uymayan askeri öğrencileri baskı ve işkence ile istifa ettirerek FETÖ’ye bağlı öğrencilerin önünü açan çok sayıda subay tespit edilmişti.

Bu yöntemle Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı ele geçirmeyi hedefleyen 10 ihraç albay, beş ihraç yarbay, 13 ihraç binbaşı, beş ihraç yüzbaşı ve biri muvazzaf 22'si ihraç 23 üsteğmen hakkında gözaltı kararı verilmişti.



Yürütülen soruşturma kapsamında dün gece saatlerinde harekete geçen İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü, işkenceci eski subayların yakalanması için İstanbul’un da aralarında olduğu 15 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Biri muvazzaf 56 eski askerden 28'i yakalanarak gözaltına alındı.

MAĞDUR ÖĞRENCİ SAYISI 300’ÜN ÜZERİNDE

TEM ekiplerinin şu ana kadar yaptığı tespitlere göre Hava Kuvvetleri'ni tamamen ele geçirmek isteyen FETÖ’nün mağdur ettiği öğrenci sayısının 300’ü geçtiği belirtildi.

FETÖ'den tutuklu olup bu soruşturmada haklarında adli işlem başlatılanlar arasında; Tümgeneral Fethi Alpay, Tuggeneral Bekir Ercan Van, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast timinde yer alan Binbaşı Taner Berber, Meclisi bombalama emrini veren Hasan Hüsnü Balıkçı, üsteğmen Kerime Güney, üsteğmen Müslüm Macit gibi isimlerin de yer aldığı öğrenildi.