Şarköyün Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahalleleri'nde akşam saatlerinde etkili olan sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz etkiledi. Fırtınada bazı evlerin çatıları uçtu, telefon direkleri ile ağaçlar devrildi. Üzerine ağacın devrildiği otomobilde ise hasar oluştu. Çatıları uçan ahırlardaki hayvanlar başka ahırlara götürüldü.



VATANDAŞLARIN YARALARINI DEVLET SARACAK

Şarköy Kaymakamı Şenol Kara, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, fırtınanın zarar verdiği mahallelerde incelemelerde bulundu.



Kaymakam Kara, evleri hasar gören vatandaşlara, afette zarar görenlerin yaralarını devletin saracağını söyledi.



HALKIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da beraberindeki daire müdürleriyle hasar tespit çalışmasında bulundu.



Albayrak, "Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı zarar gören vatandaşlarımız için büyük üzüntü duyuyorum. Can kaybının yaşanmamış olması tek tesellimiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır. Ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuzda. Her zaman, her durumda olduğu gibi yine halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın" dedi. DHA

[old_news_related_template title="Fırtınada çatılar uçtu, metruk binanın duvarı yıkıldı " desc="Tokat'ta etkili olan fırtınada binaların çatıları uçtu. Metruk binanın duvarının yıkılmasıyla bahçede temizlik yapan Fatma Merve Akar (29) yaralandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/01/13/iecrop/firtina-dha_16_9_1610543104.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/firtinada-catilar-uctu-metruk-binanin-duvari-yikildi-6209954/"]