Atatürk’e küfür eden, ‘Günaydın’ demenin bile ‘Cahiliye dönemi adeti olduğunu’ öne süren Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın ardından yardımcısı Burhan İşliyen de gelin ve damatların parklarda fotoğraf çektirmesini, ‘Teşhircilik’ olarak niteledi. Twitter hesabından paylaşımda bulunan İşliyen şunları yazdı:

GÜNAHA GİRİYOR

“Parklarda, bahçelerde elinde fotoğraf makinesi olan bir kişi, gelinlik giymiş bir hanım kız, yanında damat. Ağacın altında uzanıp resim çektiriyor. Gencecik kızımızı, hele bir de tesettüre uygun değilse, teşhir etmek… Bu eziyetin sebebi nedir Allah aşkına? Nereden çıktı bu adet. Niye birbirimize eziyet ediyoruz ki?”

Burhan İşliyen


İşliyen, sosyal medya hesabından bu fotoğraflara eşlik eden aileler için şunları da yazdı: Bazen sosyal medyada biri paylaşıyor: ‘Kızımın mutlu gününe birlikte katıldık’ falan, bakıyorsun; çocuğu Allah’ın emrettiği tesettürden uzak. Hem o günahı işlemiş; hem de bunu teşhir etmek, yaymak suretiyle şahitlerini çoğaltıyor, günahına şahitlik edenleri çoğaltıyor. Başka bir günaha aracılık ediyor. Bu nasıl bir hal, bu nasıl bir anlayış. Bütün işlerimizin ölçülere uygun olmak zorunluluğu olduğu gibi düğünlerimizin düğün hazırlıklarımızın, törenlerimizin de dini ölçülere imanımızın bizden beklediği ölçülere uygun olması gerekir.”