Gezi Parkı ana davası, verilen beraat kararının İstinaf tarafından bozulmasının ardından bugün İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, haklarında yakalama kararı olan sanıkların yakalama emirlerinin infazının beklenmesine ve Çarşı davası dosyasının birleştirme hususunu değerlendirmek üzere dosyanın istenmesine karar verdi.

Osman Kavala’nın tutukluluğunun devamına oy çokluğuyla karar verildi.

Mahkemenin geçici başkanı, Kavala'nın tutukluluk halinin devamı kararına muhalefet şerhi koydu. Duruşma, Ağustos ayına ertelendi.

FOTO: SÖZCÜ


“İDDİANAME HUKUKİ DEĞİL BERAAT KARARINDA ISRARCI OLMANIZI BEKLİYORUZ”

İstinafın bozma ilamına karşı diyecekleri sorulan sanık Tayfun Kahraman, "Bu iddianame hukuki kabul edilebilecek bir iddianame değil. Bu iddianameyi de bozma kararını da reddediyoruz. Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli yapı taşlarından olan Gezi'nin yargılanması kabul edilemez. Biz beraat kararında ısrarcı olmanızı bekliyoruz. Birleştirme kararlarına da muvafakat vermemenizi bekliyoruz" şeklinde konuştu.

“ASIL AMAÇ BAŞKA DAVALARLA BİRLEŞTİRMENİN YOLUNU AÇMAKTIR”

Mahkemede konuşan tutuklu sanık Osman Kavala, "Ne benim ne de diğer sanıkların suçla ilişkilendirileceği bir delil yoktur. Eğer çarşı davası ile birleştirilirse siyasi amaçlarla yapılan bu suçlama örneğinin çarpıcı öğesi ortaya çıkacaktır. Asıl amaç başka davalarla birleştirmenin yolunu açmaktır. Siyasi davalarda kullanılmaya elverişli bir yöntem. Davaların birleştirilmek istenmesi bundan 8 yıl önce kurgulanmış bir senaryoyu canlandırmak olduğu kanaatindeyim" dedi.