AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın, kendisini, partinin parasını kişisel ihtiyaçları için harcadığı iddiasında bulunan İl Başkan Yardımcısı Bedirhan Akyol’u görevinden aldı. Akyol, partisinin 6 Temmuz 2021’de AKP Genel Merkezi tarafından Diyarbakır İl Başkanlığı'nın ihtiyaçlarını gidermesi için gönderdiği 243 bin TL’nin akıbetini AKP Genel Merkezine yolladığı dilekçesinde şu sözlerle anlattı:

- Gönderilen bu paranın 1 Ağustos 2021 tarihine kadar gelmiş olan parti giderlerinin ödemelerinin yapılmasında kullanılmak üzere bankaya para çekmeye gittiğimde, parayı çekemeyeceğimizi, yetkisiz olduğumuzu banka bize ifade etmiştir.

- Bunun üzerine İl Başkanı Şerif Aydın’ı arayarak, Genel Merkezi’n gönderdiği paranın ödemelerde kullanılmak üzere çekmek istememe rağmen parayı çekemediğimi ifade ettiğimde cevap olarak, 5 aydır İl Başkanlığı görevine geldiğini hiçbir iş yapmadığını, paraya ihtiyacı olduğunu ve bu parayı kendi ihtiyaçları için kullanacağını ifade etti. Sonra bankadan sorduğumda ekli dekontta da görüleceği üzere paranın Şerif Aydın tarafından 243 bin TL çekilmiş olduğu görülmüştür.

[caption id="attachment_6650259" align="alignnone" width="1200"] AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın[/caption]

Bu açıklamalar üzerine görevden alınan Bedirhan Akyol, SÖZCÜ'ye şu açıklamalarda bulundu:

- Yazıktır günahtır, bu memleket hepimizindir. Kim bir kuruş haram yerse Allah onun belasını versin. Ben ömrümde hayatımda devlet ihalesine girmiş biri değilim. Gelin girin deseniz gene girmem de. Görevden alınmamda yönetim kurulunun kararı yok. O kendi başına partimizin yöneticilerini arayarak "Partimize zarar verdi, CHP’nin ağzıyla konuşmuş" diye şikayet etmiş. Ama benim bir gazeteciye bir konuşmam olmadı ki. Bu belgeyi siz servis etmişsiniz. Biz bu hukuksuzluklarla mücadele etmeyeceksek iflah olmayız.

- Biz her zaman reisimizin arkasındayız. 26 sene kulüp başkanlığı yaptım. Servetimin 3’te 2’sini Diyarbakır’ın gençlerine harcadım. Dünya birincisi olan gençler yetiştirdim. Diyarbakır halkı beni çok iyi tanıyor. Dürüst konuşan namuslu konuşan hemen alınıyor. Biz sadece hizmet etmek için siyasete girdik, başka bir çıkar gözetmedik. Eğer biri doğru konuşacaksa ve atılacaksa biz her zaman doğruyu konuşuruz ve doğrumuzun arkasında oluruz. Ben her zaman doğruyu söyleyeceğim ve halkımın yanında olacağım. Hırsızlarında karşısında olacağım bunu çok iyi bilsinler. Hakkımızda hayırlısı olsun.

AYDIN: KENDİSİNE DESTEK OLMADIĞIMIZ İÇİN...

Eski yardımcısının iddialara ilişkin konuşan AKP Diyarbakır İl Başkanı Şerif Aydın ise şunları söylemişti: Genel Merkez her il başkanlığına 6 ayda bir ödenek gönderir. 250 bine yakın para il başkanlığı hesabına yatırıldı. Bu para partinin masraflarında kullanılmak üzere çekildi. İl başkan yardımcımız müteahhitlik işleriyle uğraşıyor. Kendisine destek olmadığımız için böyle bir iftira ile karşı karşıya kaldık. Partinin giderleri il başkanı tarafından karşılanır. Partinin gönderdiği ödenekler il başkanı kişisel ihtiyaçları için karşıladığı iddiası soyut bir iftiradan ibarettir. Parti giderleri ve masraflar bellidir.

[old_news_related_template title="AKP'li belediyenin usulsüz ihalesine itiraz eden MHP'li istifa etti" desc="AKP’li Kırıkkale Belediyesi'nin ihalesine 'hukuka aykırı' ve 'adrese teslim' diyerek itiraz eden MHP’li Kırıkkale Belediye Meclis Üyesi Murat Tanır partisinden istifa etti. MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile görüşen Tanır, 'Cumhur İttifakı'na zarar verdiğim gerekçesiyle istifam istendi' dedi. Tanır, 'MHP benim evim gibiydi. Bana MHP'nin öğrettiği konularda mücadele verdim. Ama geldiğimiz konularda yolsuzluk ve haksızlığa dur demek, problem oluyor. Bu aşamada doğruya doğru demek suç oldu' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/09/iecrop/mhpli_16_9_1631200057.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/akpli-belediyenin-usulsuz-ihalesine-itiraz-eden-mhpli-istifa-etti-6640254/"]